foto: LETA
Kinoteātrī "Splendid Palace" apmeklētājiem pie ieejas mērīs ķermeņa temperatūru
Kinoteātra "Splendid Palace" ieeja.
Kultūra
2020. gada 19. maijs, 08:25

Kinoteātrī "Splendid Palace" apmeklētājiem pie ieejas mērīs ķermeņa temperatūru

Jauns.lv / LETA

No šodienas kinoteātris "Splendid Palace" ierobežotā apjomā atsāks demonstrēt kino seansus, kas būs pieejami 25 apmeklētājiem zālē,  informēja kinoteātra sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Jansone. Apmeklētājiem jārēķinās, ka pie ieejas viņiem tiks mērīta ķermeņa temperatūra.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc Jansones sacītā, "Splendid Palace" ir pirmais kinoteātris, kas pēc atvieglojumu noteikšanas ārkārtējās situācijas laikā savās telpās gaidīs skatītājus un demonstrēs kino, vienlaicīgi ievērojot noteiktos pulcēšanās ierobežojumus un tā saukto sanitāro protokolu.

Pirmā izvēle filmu demonstrēšanā ir tām filmām, kuras bija skatītāju iecienītas un apmeklētas, kā arī tām, uz kurām veiksmīgi tika uzsākta biļešu tirdzniecība, bet kinoteātris nepaspēja tās demonstrēt, skaidroja Jansone.

Uz ekrāna būs pieejama ar Oskara balvu godinātā 2019.gada dienvidkorejiešu filmas "Parazīts" melnbaltā filmas autorversija un filma "Mis Dumpiniece". Tikai dažos seansos pie skatītājiem uz lielā ekrāna atgriezīsies Viestura Kairiša 2019.gada filma "Pilsēta pie upes". Būs iespēja noskatīties arī filmu "Dzīves labākie gadi" ar aktieriem Anuki Emē un Žanu Luiju Trentiņjanu.

Kino seansi plānoti divas reizes dienā kinoteātra Mazajā zālē.

Noteikto ierobežojumu laikā par ieejas biļeti būs jāmaksā pieci eiro un piecdesmit centi. Jansone informēja, ka biļešu cenu atlaides šajā laikā nedarbosies. Savukārt, lai izvairītos no drūzmēšanās pie kinoteātra kases, apmeklētājus aicina iegādāties biļetes internetā.

Kinoteātra pārstāve informēja, ka, rūpējoties par skatītāju drošību, personas ar redzamām elpošanas ceļu infekcijas pazīmēm - klepu un iesnām, kā arī paaugstinātu ķermeņa temperatūru kinoteātrī "Splendid Palace" netiks ielaistas.