foto: Ekrānuzņēmums no Talsi.lv
Talsu novada domes deputāti atkārtoti mēģinās gāzt priekšsēdētāju Karolu
Talsu novada domes priekšsēdētājs Danis Karols.
Novadu ziņas
2020. gada 11. maijs, 22:23

Talsu novada domes deputāti atkārtoti mēģinās gāzt priekšsēdētāju Karolu

Jauns.lv / LETA

 Deviņi Talsu novada domes deputāti atkārtoti mēģinās no amata gāzt priekšsēdētāju Daini Karolu (LZS), liecina 14.maija Talsu novada domes sēdes darba kārtība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Talsu novada domes pārstāve Inita Fedko norādīja, ka ir iesniegts deviņu deputātu pieprasījums par neuzticības izteikšanu domes priekšsēdētājam. Viņa sacīja, ka pieprasījumā iemesli nav uzskaitīti, tādēļ deputātu argumentus publiski uzzināsim domes sēdē, kas notiks ceturtdien, 14.maijā, plkst.13.

2017.gadā pašvaldību vēlēšanās Talsu novadā tika ievēlēti 17 deputāti, kas pārstāv astoņas partijas. Lai panāktu domes priekšsēdētāja atcelšanu no amata, par šādu lēmumu ir jānobalso deviņiem deputātiem. 

Kā vēstīts, pagājuša gada jūlijā seši no Talsu novada domes esošās koalīcijas deputātiem bija iesnieguši pieprasījumu par neuzticības izteikšanu novada domes priekšsēdētājam Karolam.

Tolaik Karols saglabāja savu amatu, jo Daiga Feldmane (LRA), kura iepriekš bija parakstījusi pieprasījumu par neuzticības izteikšanu novada mēram, balsojumā savu viedokli mainīja.

Karola atbrīvošanu tolaik domes sēdē atbalstīja astoņi deputāti, bet deviņi bija pret šādu lēmumu.

Deputāti, kas atbalstīja Karola atbrīvošanu no amata, viņam pārmeta vājo kapitālsabiedrību pārvaldību, caurspīdīguma trūkumu domes darbā. Karols gan uzsvēra, ka domes darbs pēdējā laikā padarīts par atklātu, ir nodrošināta sēžu dokumentu pieejamība, domes sēdes tiek translētas tiešraidēs.

Pērn vairākkārt domē izskanēja arī iespēja rīkot novadā ārkārtas vēlēšanas, ko atbalstīja arī bijušais domes priekšsēdētājs Edgars Zelderis ("Mēs - Talsiem un novadam"), taču daļa deputātu šādu variantu neatbalstīja. Arī Karols, gadījumā, ja zaudētu amatu, tolaik aicināja kolēģus tomēr vienoties par jaunu domes priekšsēdētāju un ārkārtas vēlēšanas nepieļaut.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas