foto: LETA
Policija sāk pārbaudi par 13 cilvēku pulcēšanos kristiešu draudzē Iecavā
112
2020. gada 4. maijs, 15:02

Policija sāk pārbaudi par 13 cilvēku pulcēšanos kristiešu draudzē Iecavā

LETA

Valsts policija (VP) svētdien sākusi administratīvo lietvedību par cilvēku pulcēšanos Iecavas evaņģēliskās ticības kristiešu draudzē "Dzīvības straume", informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Sākotnējā informācija liecina, ka svētdien draudzē "Dzīvības straume" Iecavā pulcējās 13 cilvēki, kuri veica reliģiskas darbības. VP skaidroja, ka tādējādi pārkāpti valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā noteiktie ierobežojumi. 

Par konstatētajiem pārkāpumiem policijā ir noformēti 12 administratīvā pārkāpuma protokoli un sākta viena administratīvā lietvedība. 

Draudzes publiskotā informācija liecina, ka tās tā darbojas ar mērķi veicināt evaņģēlija izplatību visā pasaulē, palīdzēt cilvēkiem viņu garīgajās un fiziskajās vajadzībās. Tāpat draudze "rūpējas par bērnu un jauniešu kristīgu audzināšanu" un "veicina ticības sadraudzību draudžu starpā".

Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro. 

Kā iepriekš skaidroja policija, administratīvās lietvedības sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiks piemērots sods. Policija vispirms noskaidro apstākļus un tikai tad pieņem lēmumu.