foto: Aculiecinieka foto
Vai kārtējā cietsirdība pret dzīvniekiem? Rīgā atkal atrod uz ielas izmestu ēdienu ar tajā iestiprinātu žileti
Svetlana ēdienu ar tajā iestiprinātu žileti uzgājusi šodien, Ieriķu ielā.
Sabiedrība
2020. gada 30. aprīlis, 16:25

Vai kārtējā cietsirdība pret dzīvniekiem? Rīgā atkal atrod uz ielas izmestu ēdienu ar tajā iestiprinātu žileti

Jauns.lv

Kāda satraukta rīdziniece, suņa īpašniece sociālajos tīklos ziņo par kārtējo reizi, kad pilsētā, uz ielas atrasts ēdiens, kurā iestiprināts ass objekts – šoreiz skūšanās vajadzībām domāta žilete.

Kā paskaidro pati Svetlana, kura portālā “Facebook” ievietojusi fotoattēlus, metāla žilete daļēji iestrēgusi starp sunim domāta garduma, kurš, cita starpā, sastāv no desas.

“Es pastaigājos ar suni un atradu šo! Domāju, ka mums ir labāki un gudrāki cilvēki. Tie, kuri pastaigājas ar suņiem gar Ieriķu 66, esiet uzmanīgi! [...]” portālā “Facebook” raksta Svetlana.

“Mans suns ir mācīts – uz ielas neko neēd, bet ir taču citi, kuri pat maizi ēd. Esiet uzmanīgi!” turpina sieviete.

Vēršoties pie iespējamā vaininieka, Svetlana raksta: “Bet tev, nelieti, es apsolu, ka, ja ieraudzīšu, ka tu ko tādu pamet uz ielas, tu pāris reizes nejauši nokritīsi no kāpnēm un tad aizrāposi uz policiju! Labi, ka viņa ir tepat blakus!”

Jauns.lv vērsās Valsts policijā (VP), lai noskaidrotu, vai ir saņemti ziņojumi par redzēto Ieriķu ielā.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Krista Andersone apliecināja, ka šodien ziņas no iedzīvotājiem par šādas iespējamas ļaundarības fiksēšanu nav saņemtas.

Krimināllikuma 230. pants “Cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem” paredz, ka par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kuras rezultāta tie gājuši bojā, vai sakropļoti, vai par dzīvnieku spīdzināšanu —soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar arestu, vai ar naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.