foto: Zane Bitere/LETA
57 studiju virzienu akreditācijai par pusgadu pagarināts termiņš
Doma laukumā notiek Latvijas Universitātes jauno studentu svētki.
Tava izglītība
2020. gada 10. aprīlis, 23:17

57 studiju virzienu akreditācijai par pusgadu pagarināts termiņš

Jauns.lv / LETA

Valdība ceturtdien ārkārtas sēdē atbalstīja grozījumus Augstskolu likumā, kas nosaka izmaiņas visā studiju virzienu akreditācijas grafikā, pagarinot studiju virzienu akreditācijai paredzētos termiņus par sešiem mēnešiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Grozījumu izstrādātāja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) skaidro, ka šogad bija paredzēts veikt 57 studiju virzienu novērtēšanas, taču Augstākās izglītības centrs un augstskolas, kā arī koledžas jau parakstījušas līgumus par 43 studiju virzienu novērtēšanu, kuru izpildi "force majeure" apstākļos nav iespējams nodrošināt.

Ņemot vērā radušos situāciju visā pasaulē, šobrīd vairāki ārvalstu eksperti, kuri ir apstiprināti studiju virzienu novērtēšanām, atceļ ceļojumus vai arī izsaka atteikumu piedalīties novērtēšanas vizītēs, līdz ar ko ārvalstu ekspertu piesaiste ir apgrūtināta vai pat neiespējama, kas kavē novērtēšanas procedūru gaitu, līdz ar to nav iespējams iekļauties normatīvajā regulējumā noteiktajos termiņos, norāda ministrija.

Jau martā tika vēstīts, ka ārkārtējās situācijas periodā plānotās akreditācijas izglītības iestādēs nenotiek, ziņo Izglītības kvalitātes valsts dienesta tīmekļa vietne.

Izglītības kvalitātes valsts dienests informēja, ka sazināsies ar visām izglītības iestādēm, kurās tuvākajā laikā bija plānota akreditācija, un individuāli vienosies par turpmākās rīcības plānu.