Cilvēki Uzvaras parkā priecājas par uzziedējušajām sakurām

Šogad netipiski siltās ziemas dēļ vairāku sakuru zari bija uzziedējuši jau februāra sākumā. Turpretim pavasarī īsi pirms sakuru ziedēšanas pilnbrieda ...

gallery icon
60
Sabiedrība
2020. gada 6. aprīlis, 21:10

Cilvēki Uzvaras parkā priecājas par uzziedējušajām sakurām

Jauns.lv

6.aprīļa silto dienu daudzi rīdzinieki un pilsētas viesi pavadīja Uzvaras parkā, kur uzziedējušas sakuras. Izvēloties koku ziedēšanu baudīt klātienē, "Rīgas meži" aicina ievērot valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanai.

Ņemot vērā, cik ļoti rīdzinieki un pilsētas viesi ir iemīļojuši sakuru ziedēšanas laiku Uzvaras parkā, "Rīgas meži" dārznieki un kokkopji šopavasar parka izdaiļošanas darbu turpinās un sakuru stādījumus papildinās ar vēl 15 Prunus sargentii x subhirtella "Accolade" - šķirni, kas pie mums uzzied visagrāk - un Prunus serrulata "KIKU-SHIDARE-ZAKURA" sakurām, kas Rīgas parkos būs jaunums.

foto: Juris Rozenbergs
Cilvēki Uzvaras parkā bauda sakuru ziedēšanas laiku.

Uzvaras parkā 2012.gada pavasarī ar Japānas vēstniecības atbalstu tika izveidoti 114 Japānas ķiršu koku jeb sakuru stādījumi, pērn iestādītas 15 jaunas Prunus sargentii x Prunus subhirtella "Accolade" šķirnes sakuras.

Jāatgādina, ka šogad netipiski siltās ziemas dēļ vairāku sakuru zari bija uzziedējuši jau februāra sākumā. Turpretim pavasarī īsi pirms sakuru ziedēšanas pilnbrieda iestājies auksts laiks ar sniegu. Par laimi, speciālistu vērtējumā laika apstākļu kaprīzes sakurām nav kaitējušas.

Latvijas iedzīvotāji ārkārtējās situācijas laikā izbauda silto dienu

Kā vēstīts, Covid-19 vīrusa izplatības dēļ Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu. Ārkārtējā situācija būs ...

gallery icon
50

Kā ziņots, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, no 13.marta līdz 14.aprīlim valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu.

"Lai arī patlaban situācija tiek kontrolēta, krīze un pandēmija vēl nav beigusies, tāpēc ārkārtējā situācija būs jāpagarina vēl uz četrām nedēļām," šodien skaidroja Kariņš.