foto: Ieva Leiniša/LETA
Arkārtējās situācijas laikā taksometru vadītājiem iesaka pārvadāt tikai vienu pasažieri
Satiksmes ministrija rekomendē ievērot vairākus drošības pasākumus pasažieru komercpārvadājumiem ar vieglo automobili vai taksometru.
Sabiedrība
2020. gada 3. aprīlis, 16:55

Arkārtējās situācijas laikā taksometru vadītājiem iesaka pārvadāt tikai vienu pasažieri

Jauns.lv / LETA

Satiksmes ministrija ārkārtējās situācijas laikā pasažieru komercpārvadājumos ar vieglo automobili vai vieglo taksometru, ja transportlīdzeklī nav iespējams nodrošināt distancēšanos divu metru attālumā, iesaka pārvadāt tikai vienu pasažieri,norādīja ministrijas Komunikācijas nodaļā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turklāt pasažieris aicināts ieņemt sēdvietu pēc iespējas tālāk no automašīnas vadītāja.

Lai ierobežotu Covid-19 pandēmijas izplatību Latvijā, Satiksmes ministrija rekomendē ievērot vairākus drošības pasākumus pasažieru komercpārvadājumiem ar vieglo automobili vai taksometru.

Pasažieri, kuri ir vienas mājsaimniecības locekļi vai brauc kopā ar maziem bērniem, var ieņemt visas paredzētās pasažieru sēdvietas, izņemot to, kas atrodas blakus transportlīdzekļa vadītājam.

Ministrija aicina pasažieru komercpārvadājumos ar vieglo automobili vai taksometru ārkārtējās situācijas laikā, ja iespējams, transportlīdzeklī izvietot norobežojošu materiālu, atdalot transportlīdzekļa priekšējos sēdekļus no aizmugurējiem.

Vieglo automašīnu vai taksometru vadītājiem ir ieteikts ierobežot vienā braucienā atļauto pasažieru skaitu, rekomendēta transportlīdzekļa vadītāja distancēšanās no pasažieriem un transportlīdzekļu salona dezinficēšana.