foto: LETA
Nevienam Ventspils infektoloģijas nodaļā ievietotajam pacientam līdz šim nav apstiprināta inficēšanās ar Covid-19
Novadu ziņas
2020. gada 25. marts, 21:15

Nevienam Ventspils infektoloģijas nodaļā ievietotajam pacientam līdz šim nav apstiprināta inficēšanās ar Covid-19

Jauns.lv / LETA

Ventspilī saskaņā ar SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" rīcībā esošo informāciju līdz trešdienas plkst.17 nav apstiprināts neviens inficēšanās gadījums ar Covid-19, tomēr iedzīvotājiem jāturpina būt piesardzīgiem un atbildīgiem, informēja "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Viola Grinvalde.

Papildu piesardzības pasākumiem iedzīvotājus aicina necelt paniku gadījumos, kad novērojamas ar Covid-19 profilakses un ierobežošanas pasākumiem saistītas aktivitātes, piemēram, medicīnas darbinieki spectērpos. Ikvienā jomā, un jo īpaši veselības aprūpē ir ieviesti papildus drošības un piesardzības pasākumi, lai aizsargātos no iespējamas inficēšanās, atgādina medicīnas iestādes pārstāve.

Runājot par iepriekš infektoloģijas nodaļā ievietotajiem pacientiem, slimnīcas darbinieki vērš uzmanību uz to, ka līdz šim atsevišķi pacienti ar koronavīrusam līdzīgiem simptomiem tikuši ievietoti slimnīcas infektoloģijas nodaļā uz laiku līdz analīžu rezultātu saņemšanai. 

"Līdz šim inficēšanās ar Covid-19 nevienam iedzīvotājam nav apstiprināta, tai skaitā pacientiem, kuri uz analīžu rezultātu gaidīšanas brīdi bija ievietoti Infektoloģijas nodaļā, un patlaban no infektoloģijas nodaļas visi pacienti ir izrakstīti, skaidroja Grinvalde.

Sadarbībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD), kopumā slimnīcā veiktas analīzes 16 pacientiem ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19 un līdz šim nevienam pacientam infekcija nav apstiprināta.

Atbilstoši SIA "Centrālā Laboratorija" sniegtajiem datiem, otrdien, 24.martā atvērtajā mobilajā analīžu pieņemšanas punktā Ventspilī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, Inženieru ielā 60, līdzās Infekciju slimību nodaļai, veiktas analīzes 19 personām. Analīžu rezultāti "Centrālās Laboratorijas" personālam nav pieejami, skaidroja Grinvalde.

Kā ziņots, jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 24 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimis 221 cilvēks.

Epidemiologiem negūstot informāciju par piecu jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 slimnieku inficēšanās gaitu, speciālisti atzinuši, ka Latvijā ir sākusies Covid-19 transmisija sabiedrībā.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs trešdien preses konferencē uzsvēra, ka šī diena ir nozīmīga ar to, ka pirmo reizi konstatēti pacienti, kuriem nav skaidra epidemioloģiskā saite ar kādu konkrētu saslimšanas gadījumu vai ceļojumiem uz ārzemēm.

Tāpat Perevoščikovs pastāstīja, ka slimnīcās patlaban atrodas 12 ar Covid-19 saslimuši cilvēki. Neviens no viņiem nav smagā stāvoklī.

Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis uzsver, ka Latvija jau ir ieviesusi pasākumus, kurus jāievieš, ja parādās gadījumi ar neskaidru izcelsmi. "Pacientu skaits pieaug vienmērīgi, kas liecina, ka pagaidām pasākumi iedarbojas. Stratēģijai nav jāmainās."