foto: Zane Bitere/LETA
Lielākās summas Covid-19 krīzes atspoguļošanai no valsts saņem “All Media Latvia” un “Vidzemes televīzija”
Kopumā dalībai konkursā par informatīvo materiālu par Covid-19 sagatavošana un izplatīšana komerciālajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos tika saņemti 13 pieteikumi.
Sabiedrība
2020. gada 25. marts, 11:37

Lielākās summas Covid-19 krīzes atspoguļošanai no valsts saņem “All Media Latvia” un “Vidzemes televīzija”

Jauns.lv / LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir izvēlējusies piecus komercmedijus, kuriem sadalīs finansējumu informatīvo materiālu sagatavošanai par jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saskaņā ar konkursa rezultātiem SIA “All Media Latvia" saņem 23 381,59 eiro, SIA "Vidzemes televīzija" - 21 144 eiro, SIA "Radio Vidzeme" - 11 000 eiro, AS "Super FM" saņem 9737,21 eiro un AS "Radio SWH" - 9737,20 eiro.

NEPLP loceklis Patriks Grīva skaidroja, ka mērķis ir nodot kritiski svarīgo informāciju par vīrusa izplatības apturēšanu pēc iespējas lielākai sabiedrības daļai.

Latvijas komerciālie mediji daudzplatformu vidē sasniedz visdažādāko mērķauditoriju, kļūstot par būtisku ieroci cīņā par Covid-19 apturēšanu valstī.

Kopumā dalībai konkursā par informatīvo materiālu par Covid-19 sagatavošana un izplatīšana komerciālajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos tika saņemti 13 pieteikumi par kopējo summu 214 660 eiro. Konkursa finansējums bija 75 000 eiro, un tas piešķirts ar Ministru kabineta rīkojumu.

Konkursa mērķis ir informatīvo materiālu par Covid-19 sagatavošana un izplatīšana komerciālajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, lai nodrošinātu iespējami plašu Latvijas iedzīvotāju informatīvo apziņošanu, sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru nodrošinot efektīvu sabiedrības informēšanu par aktualitātēm saistībā ar Covid-19 vīrusu, nodrošinot Ministru kabineta rīkojuma par ārkārtējās situācijas izsludināšanu ievērošanu un izpildi.

Aktuālā statistika par Covid-19 Latvijā

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 24 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimis 221 cilvēks, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Iepriekšējā diennaktī veikts 1151 izmeklējums personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 7957 Covid-19 testi.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās