Dienas bilde: Bondars tribīnē māžojas ar kurpi
Mārtiņš Bondars savu sakāmo par slikto budžetu debatēs akcentēja, tribīnē līdzi ņemdams "Broker" kurpju kasti, lai efektīgi vicinātos ar kurpi un zābaku.
Politika
2015. gada 3. novembris, 15:01

Dienas bilde: Bondars tribīnē māžojas ar kurpi

Jauns.lv

Zābaks ir tas, kas nepieciešams zemessargam, taču mēs viņam dodam kurpi, kas turklāt ir neatbilstīga izmēra - šādu vēstījumu, uzkāpis tribīnēs, līdzi nesot apavus, otrdien Saeimas namā dvesa Mārtiņš Bondars no Latvijas Reģionālās apvienības. Saeimā notika karstas debates par 2016.gada budžetu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saeimā pārstāvētās opozīcijas pārstāvji šodien debatēs asi kritizēja 2016.gada valsts budžeta projektu, paužot, ka tas ir nekam nederīgs un nožēlojams. Lai debates padarītu atraktīvākas, to laikā tika izmantoti arī palīglīdzekļi. Latvijas Reģionu apvienības līderis Mārtiņš Bondars budžeta projektu nodēvēja par nekam nederīgu, salīdzinot to ar zemessargam izsniegtu neatbilstošu kurpi. Lai ilustrētu savu domu, viņš Saeimas tribīnē sāka vicināt līdzi paņemto kurpi un norādīja, ka tā neder kādam zemessargam, simbolizējot to, ka arī 2016.gada budžets neder Latvijai. Bondars uzsvēra, ka Latvija ir izslāpusi pēc straujākas ekonomiskās attīstības, taču budžetā nekādi līdzekļi attīstībai nav paredzēti. Tāpat budžetā nevarot rast ekonomiskās vides uzlabojumus, kas veicinātu straujāku tautsaimniecības attīstību.

Bondara kurpes vicināšana daudziem tvitera lietotājiem atgādina PSRS vadītāja Ņikitas Hruščova rīcību 1960.gada ANO Ģenerālajā asamblejā, kur politiķis dauzīja savu kurpi pret galdu, šādi iebilstot pret sēdē izskanējušo viedokli. Daudzi uzskata, ka Bondars centies līdzināties Hruščovam, bet citi ir daudz pieticīgāki un domā, ka šādi politiķis cer vairot savu popularitāti - tas esot vien PR gājiens.

Tā priekšnesums izskatījās "dzīvajā":

Kasjauns.lv/LETA/Foto: LR Saeima