112
2020. gada 23. marts, 21:50

Ugunsgrēkā "vācēja" dzīvoklī Rīgā bojā gājis viņa 8 gadus vecais mazdēls

Jauns.lv

Jauns.lv jau ziņoja par nedēļas nogales traģisko ugunsgrēku Rīgā, Latgales priekšpilsētā, kur ugunsgrēkā dzīvību zaudēja divi cilvēki. TV3 raidījums "Degpunktā" nu atklāj, ka bojā gājušie ir dzīvokļa saimnieks un viņa 8 gadus vecais mazdēls. Zēna tēvs izglābies.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Maskavas ielas 88.namā dzīvojošajiem nakts no sestdienas uz svētdienu bija nemierīga, jo ap plkst. 1 naktī piecstāvu ēkas pēdējā stāvā uzliesmoja kāds dzīvoklis. Cilvēkiem pa taisno no gultām bija jādodas uz izeju, jo intensīvā degšana radīja dūmus, kas sākotnēji vēlās pa dzīvokļa logiem, bet draudēja izplatīties arī kāpņu telpā un kaimiņu mitekļos.

Nama pārvaldnieks Ilmārs, kurš dzīvo 1.stāvā, bija viens no tiem, kas izsauca glābējus. Viņš pats steidzās uz degošo dzīvokli, lai palīdzētu un glābtu nelaimē nonākušos.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"
Nama pārvaldnieks Ilmārs, kurš steidzās palīgā

"Es lauzu vaļā tās durvis, ārējās atlauzt bija vienkārši, bet otras vaļā nenāca. Es sapratu, ka viens ir aizrāpojis līdz durvīm, nokritis, mēs viņam lējām ūdeni un krāmējām ārā tos mēslus, kas tur bija nobloķējuši eju, tad jau paspēja atbraukt ugunsdzēsēji," raidījumam "Degpunktā" atklāj Ilmārs. Glābēji palīdzējuši cietušo vīrieti iznest no degošā dzīvokļa.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

No liesmām izglābtais vīrietis nonāca mediķu rokās un tika aizvests uz slimnīcu. Tikmēr darbu turpināja ugunsdzēsēji un vīru darbam būtiski šoreiz traucēja tas, ka dzīvoklis bija piekrāmēts ar sadzīves atkritumiem un dažādām mantām. Pa šaurām ejām glābēji centās spraukties uz priekšu, līdz sasniedza degšanas vietu. Tur ugunsdzēsēji atrada bez dzīvības pazīmēm guļošu vīrieti, bet dažus metru nostāk - vēl vienu bojā gājušo.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

Ar ugunsgrēku glābēji cīnījušies līdz plkst. 7 no rīta. Pēc neoficiālās informācijas, jo pauda ēkas iedzīvotāji, ugunsgrēkā bojā gāja pats dzīvokļa īpašniekss un viņa mazdēls - 8 gadus vecs bērns. Kāds bija nelaimes iemesls, kļūs zināms pēc izmeklēšanas, kuru uzsākuši policisti.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"