foto: LETA
"airBaltic" ceturtdien veiks lidojumu reisu no Kipras uz Rīgu
"airBaltic" aicina visus ielidojošos pasažierus ar saslimšanas simptomiem vērsties pie mediķiem starptautiskās lidostas "Rīga" E un C atlidošanas sektorā pirms bagāžas saņemšanas.
2020. gada 18. marts, 18:24

"airBaltic" ceturtdien veiks lidojumu reisu no Kipras uz Rīgu

Jauns.lv / LETA

Pēc Ārlietu ministrijas pieprasījuma un ar Satiksmes ministrijas atļauju Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" ceturtdien, 19.martā, izpildīs avioreisu no Kipras pilsētas Larnakas uz Rīgu, ar kuru Baltijā varēs atgriezties Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji, informēja "airBaltic" pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Reiss no Larnakas izlidos 19.martā, plkst.13.35 pēc vietējā laika, un ar šo reisu būs iespējams atceļot līdz 140 pasažieriem.

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pilsoņi, kā arī šo valstu pastāvīgie iedzīvotāji, kuri vēlas atgriezties, tiek aicināti rezervēt biļetes šim lidojumam, zvanot uz "airBaltic" zvanu centru pa īpaši izveidotu tālruni +371 67207771. Biļetes cena ir 289,73 eiro, ieskaitot vienu reģistrētu bagāžu, kā arī vienu rokas bagāžu vienību.

"airBaltic" ir saziņā ar Latvijas Ārlietu ministriju, lai koordinētu pieprasījumus arī citiem lidojumiem.

Lidsabiedrība lūdz ņemt vērā, ka veicot rezervāciju pa telefonu, pasažieriem būs nepieciešams sniegt un apstiprināt savu pases informāciju.

"airBaltic" aicina visus ielidojošos pasažierus ar saslimšanas simptomiem vērsties pie mediķiem starptautiskās lidostas "Rīga" E un C atlidošanas sektorā pirms bagāžas saņemšanas. Pasažieriem, kas ierodas no vīrusa skartajām teritorijām, jāievēro obligāta pašizolācija 14 dienas.

Satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) padomniece komunikāciju jautājumos Baiba Ābelniece aģentūrai LETA norādīja, ka satiksmes ministrs izņēmuma reisu atļaujas pārvadātājiem izsniedz ar nosacījumiem, kas paredzēti Ministru kabineta rīkojumā par ārkārtējo situāciju.

Ministra lēmumā par atļaujas piešķiršanu tiek iekļauta arī prasība pārvadātājam nodrošināt, ka apkalpe savlaicīgi informē atbildīgos dienestus reisa galapunktā par pasažieriem, kam reisa laikā tiek novērotas saslimšanas pazīmes ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19. Tālākā rīcība, tai skaitā ieceļojošo pasažieru veselības pārbaudes tiek organizētas atbilstoši veselības dienestu instrukcijām. 

Pirms doties ceļā, Satiksmes ministrija aicina pasažierus izvērtēt iespējamos riskus, un atgādina, ka pasažieriem, ierodoties uz reisu, nedrīkst būt nekādi Covid-19 saslimšanas simptomi. Pasažieriem, kas atgriežas Latvijā, ir jāievēro 14 dienu pašizolācija.

Jau ziņots, ka Latvijā saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību ir izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Drošības pasākumu ietvaros Latvijā ir atcelti arī starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām, taču nereti tas ir problemātiski, jo pārvietošanās ierobežojumus ir noteikušas citas Eiropas valstis.

Ieceļošanas ierobežojumi ir noteikti, piemēram, tādās valstīs kā Polijā, Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Krievijā, Čehijā, Vācijā, Norvēģijā, Ukrainā, Beļģijā, Bulgārijā, Dānijā, Gruzijā, Grieķijā, Itālijā, Serbijā, Slovākijā, Slovēnijā, Šveicē, Turcijā, Ungārijā un citās, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) interneta vietnē apkopotā informācija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās