foto: LETA
Kā vienu no "KPV LV" iespējamiem ekonomikas ministra amata kandidātiem min Vitenbergu
Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs piedalās Rīgas Tūrisma attīstības biroja rīkotajā domnīcā, kurā diskutē par iespējām attīstīt Rīgu kā reģiona darījumu tūrisma centru.
Politika
2020. gada 13. marts, 19:30

Kā vienu no "KPV LV" iespējamiem ekonomikas ministra amata kandidātiem min Vitenbergu

Jauns.lv / LETA

Ja "KPV LV" izlems palikt valdošajā koalīcijā pēc aicinājuma nomainīt ekonomikas ministru, viens no potenciālajiem kandidātiem uz šo posteni varētu būt Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Jānis Vitenbergs (KPV LV), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) ir lēmis anulēt pašreizējam ekonomikas ministram Ralfam Nemiro (KPV LV) pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, līdz ar to Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir aicinājis "KPV LV" izvirzīt jaunu ministra amata kandidātu.

Vitenbergs aģentūrai LETA norādīja, ka pirmdien, 16.martā, "KPV LV" lems, kā rīkoties šajā situācijā. Pirms partijas valdes lēmuma esot pāragri runāt par kādu kandidatūru ekonomikas ministra amatam. Politiķis gan atzina, - ja viņam tikšot piedāvāts ieņemt ekonomikas ministra amata, viņš šādu iespēju apsvēršot.

Vaicāts par politikas kuluāros izskanējušo iespēju Vitenberga virzīšanai, "KPV LV" Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs norādīja, ka līdz partijas sanāksmei nekomentēs šo jautājumu.

Vaicāts, vai "KPV LV" varētu lemt arī par aiziešanu no koalīcijas, politiķis atzina, ka tas ir viens no variantiem. Lemšanu šajā jautājumā ietekmē Covid-19 izplatības riska dēļ izveidojusies smagā situācija, kad valstij ir vajadzīga strādātspējīga valdība, norādīja Zakatistovs. 

Kā ziņots, Nemiro norādījis, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks "KPV LV" neizslēdzot iespēju pamest valdību Nemiro anulēto piekļuvi darbam ar valsts noslēpumu vērtē kā politisku izrēķināšanos. Politiķis apgalvoja, ka viņš vēl nezina, kāpēc SAB anulējis viņam piekļuvi darbam ar valsts noslēpumu, vienlaikus norādot uz iespējamu informācijas noplūdi no SAB.

Viņš apliecināja, ka joprojām ieņem ekonomikas ministra amatu, bet par tālāko "KPV LV" lems pirmdien, 16.martā, plkst.11.

Nemiro par ekonomikas ministru kļuva pērnā gada 23.janvārī, kad Saeima apstiprināja Kariņa izveidoto valdību.