foto: unsplash.com
Jelgavā skolās šodien tiek nodrošināta skolēnu uzturēšanās
Tava izglītība
2020. gada 13. marts, 10:00

Jelgavā skolās šodien tiek nodrošināta skolēnu uzturēšanās

Jauns.lv

Lai arī ar šodien mācības izglītības iestādēs notiek attālināti, Jelgavas skolās vajadzības gadījumā tiek nodrošināta skolēnu uzturēšanās izglītības iestādēs, informē pilsētas pašvaldībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rūpējoties par bērnu drošību, visi skolēni, kuri šodien ieradušies mācību iestādēs, varēs sadarboties ar skolotājiem un būt skolā līdz brīdim, kamēr tas katram individuāli nepieciešams. Tas darīts, jo ne visi skolēnu vecāki paspējuši pārplānot savas ģimenes ikdienu.

Tāpat skolas, sadarbojoties ar ēdinātājiem, organizēs to skolēnu ēdināšanu, kuri skolā būs ieradušies.

Jau ziņots, ka šodien visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas noteikti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju.

Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim, ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību.

Lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi, vecākiem šodien ir jāiesniedz pirmsskolas izglītības iestādē rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav apmeklējuši Covid-19 skartās valstis vai teritorijas, nav bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām un vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu. 

Tāpat tiks pārtraukta mācību procesa norise klātienē visās citās izglītības iestādēs, no šodienas nodrošinot mācības attālināti, izņemot centralizēto valsts pārbaudījumu norisi.

Pārtraukta tiks visu kultūrizglītības un sporta profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmu mācību procesu norise, piemēram, treniņu, sacensību un mēģinājumu norise.

Ar šodienu atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi, sapulces, gājieni un piketi, kuros piedalītos vairāk nekā 200 cilvēki.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās