foto: Ieva Ābele, Latvijas Republikas Saeima
Pārspēts pēdējo gadu ilgākās Saeimas sēdes rekords
Politika
2020. gada 11. marts, 14:59

Pārspēts pēdējo gadu ilgākās Saeimas sēdes rekords

Jauns.lv / LETA

Administratīvi teritoriālās (ATR) reformas likuma izskatīšana otrajā lasījumā jau pārspējusi pēdējo gadu ilgākās Saeimas sēdes rekordu.

ATR likumu Saeima šodien turpina skatīt ceturto dienu, līdz šim minētajam procesam atvēlot jau kopumā aptuveni 27 stundas, ieskaitot pārtraukumus. Pirmajā likumprojekta skatīšanas dienā deputāti darbā bija pavadījuši aptuveni 11 stundas, savukārt piektdien parlamentārieši likumprojekta priekšlikumus skatīja aptuveni astoņas stundas. Tikpat daudz laika Seima patērēja arī vakar, pēc pārtraukuma atsākot skatīt likumprojektu.

Šodien, ceturtās dienas sākumā, deputātiem priekšā bija vēl vairāk nekā 230 priekšlikumi. Trīs pirmajās dienās deputātiem bija izdevies izskatīt vien 81 no 316 priekšlikumiem. Priekšlikumu pirmā daļa ir saistīta ar likuma ietvaru, tomēr lielākā daļa priekšlikumu, līdz kuriem deputāti vēl nav tikuši, paredz konkrētu pašvaldību administratīvi teritoriālo sastāvu. Paredzams, ka debates par tiem varētu prasīt vēl vairāk laika.

Līdz šim viena no ilgākajām sēdēm bija paredzēta 2020.gada valsts budžeta un tā ietvara izskatīšanai un pieņemšanai. Divu dienu laikā parlamentārieši pērnā gada novembrī minēto likumprojektu izskatīja aptuveni 25 stundās, ieskaitot pārtraukumus.