foto: unsplash.com
Apzināti visi riskam pakļautie ceļotāji, kuri bijuši vienā lidmašīnā ar Igaunijas "Covid-19" pacientiem
Sabiedrība
2020. gada 6. marts, 15:00

Apzināti visi riskam pakļautie ceļotāji, kuri bijuši vienā lidmašīnā ar Igaunijas "Covid-19" pacientiem

Jauns.lv / LETA

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir sazinājies ar visām 77 Latvijas kontaktpersonām, kas atradās vienā lidmašīnā ar Igaunijā konstatētajiem "Covid-19" pacientiem, informēja SPKC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Visiem tika sniegtas rekomendācijas par tālāko rīcību, tostarp palikt mājās un novērot veselību turpmāko 14 dienu laikā.

Kā ziņots, Igaunijā piektdienas rītā konstatēti vēl pieci saslimušie ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", kuri 29.februārī no Bergamo Itālijā lidojuši uz Rīgu, tādējādi kopējais saslimušo skaits sasniedzis desmit. 

Saskaņā ar šobrīd pieejamo informāciju vismaz deviņi Igaunijā atklātie "Covid-19" slimnieki ceļojuši vienā lidmašīnā - ar lidsabiedrības "Ryanair" 29.februāra reisu Nr.FR4714 no Bergamo uz Rīgu, bet informācija par vēl vienu pacientu ir neskaidra.

Kā norāda Igaunijas Veselības departaments, visi jaunatklātie pacienti acīmredzot inficējušies riska zonā Itālijas ziemeļos un šobrīd ārstējas mājās. Departaments ar viņiem sazinājies.

Igaunijā Veselības departamenta laboratorijā analīzes "Covid-19" noteikšanai kopumā veiktas 183 paraugiem, 173 no tiem uzrādījuši negatīvus rezultātus.

Tikmēr Latvijā ar aizdomām par "Covid-19" līdz šim izmeklēti 186 pacienti. No visiem viens izmeklējums bijis pozitīvs un sasirgusī sieviete pirmdien nogādāta Latvijas Infektoloģijas centrā, bet kopš otrdienas turpina ārstēšanos mājās.