foto: LETA
Lūdz atsaukties konkrētus "Ryanair" reisa Bergamo-Rīga pasažierus
2020. gada 4. marts, 19:57

Lūdz atsaukties konkrētus "Ryanair" reisa Bergamo-Rīga pasažierus

Jauns.lv / LETA

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina visus "Ryanair" reisa Nr.FR4714 pasažierus, kuri, ceļojot no Itālijas pilsētas Bergamo uz Rīgu, sēdēja no 23. līdz 27.rindai, atsaukties, zvanot pa tālruni 113.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

SPKC arī ir sazinājies ar atbilstošajiem dienestiem, lai apzinātu kontaktpersonas, un strādā, lai apzinātu visus minētā avioreisa pasažierus.

Jauns.lv jau ziņoja, ka joprojām tiek apzināti ceļotāji, kas atradās vienā lidmašīnā ar Igaunijā konstatēto otro koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" pacientu, trešdien žurnālistiem pavēstīja SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš norādīja, ka šajā situācijā ir sarežģītāk apzināt visus, jo SPKC vēl nav saņēmis informāciju no "Ryanair" par pasažieriem, kas bija lidmašīnā. Perevoščikovs gan norāda, ka pacientam ceļojuma laikā nebija slimības simptomu, līdz ar to citu pasažieru inficēšanās risks esot niecīgs, turklāt "visi lidmašīnas pasažieri nebija pakļauti inficēšanās riskam".

SPKC eksperts informēja, ka simptomi pacientam parādījās divas dienas pēc ceļojuma un tika tad tika apstiprināta saslimšana ar "Covid-19".

Jau ziņots, ka Igaunijā otrdien apstiprināts otrs saslimšanas gadījums ar "Covid-19", saslimušais cilvēks sestdien ar lidmašīnu ielidojis Rīgā no Itālijas pilsētas Bergamo un tad ar savu automašīnu devies uz Igauniju. SPKC ir sācis epidemioloģisko izmeklēšanu, un epidemiologi sazināsies ar īpašā riska kontaktpersonām, kas sasirgušajam sēdēja vistuvāk.

Saslimušajam ir viegli simptomi, viņš ārstējas mājās, paziņoja Veselības departamenta preses dienests.

Veselības departaments nosaka personas, ar kurām saslimušais kontaktējies, sazinās ar viņiem un sniedz rekomendācijas. Ar viņu tuvā kontaktā esošo cilvēku veselība tiek aktīvi kontrolēta un viņiem 14 dienas būs jāpaliek mājās.

Pirmais saslimšanas gadījums Igaunijā tika apstiprināts 27.februāra rītā, ar "Covid-19" saslimušais Irānas pilsonis bija ceļojis caur Rīgu.

Latvijā līdz šim konstatēts viens saslimšanas gadījums ar "Covid-19", un paciente jau ir izrakstīta no slimnīcas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās