foto: LETA
Sinoptiķi iepriecina ar prognozi marta pirmajai nedēļai: gaiss iesils līdz pat +10 grādiem
Brīvības piemineklis starp vītola zariem.
Sabiedrība
2020. gada 1. marts, 14:01

Sinoptiķi iepriecina ar prognozi marta pirmajai nedēļai: gaiss iesils līdz pat +10 grādiem

Jauns.lv

Marta pirmajā nedēļā laikapstākļi būs mainīgi. Lai arī būs salīdzinoši silts un gaiss var iesilt līdz pat +10 grādiem, tomēr bieži līs, atsevišķās dienās pūtīs arī brāzmains vējš.

Pirmdien laikapstākļus noteiks augsta spiediena atzars, līdz ar to debesis brīžiem skaidrosies un nokrišņi gaidāmi galvenokārt teritorijas austrumu daļā. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas naktī piekrastes rajonos būs brāzmains, bet dienas laikā pierims un iegriezīsies no dienvidiem, dienvidaustrumiem. Naktī gaisa temperatūrai vietām pieturoties pie 0 grādiem, aicinām autovadītājus būt piesardzīgiem, jo atsevišķos posmos ceļi var būt slideni. Savukārt, diena būs silta un termometra stabiņš teritorijas lielākajā daļā pakāpsies līdz pat +9 grādu atzīmei.

Otrdien un trešdien, pastiprinoties ciklona ietekmei, debesis klās mākoņi un daudzviet jārēķinās ar lietu. Dominēs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas trešdien  vietām piekrastē un austrumos brāzmās pastiprināsies līdz 15 m/s. Gan naktis, gan dienas būs siltas - naktī gaiss nebūs vēsāks par +2…+5 grādiem, bet dienā gaisa temperatūra būs +4…+9 grādu robežās.

Darba nedēļas izskaņā debesis klās mākoņi, tomēr lietus, piektdien arī slapjš sniegs,  gaidāms vien teritorijas austrumu daļā. Pūtīs lēns vējš un, teritorijā ieplūstot nedaudz aukstākam gaisam, temperatūra naktīs būs +1…+4 grādiem, bet dienas laikā nebūs siltāks par +2…+6 grādiem.

Brīvdienās, pastiprinoties augsta spiediena atzara ietekmei, biežāk uzspīdēs saule un nokrišņu būs krietni mazāk. Teritorijā turpinot ieplūst aukstākam gaisam, vietām naktīs termometra stabiņš atkal var noslīdēt zem 0 grādu atzīmes.