foto: EPA/Scanpix
Vēstniecībai nav informācijas par Latvijas pilsoņu inficēšanos ar koronavīrusu Itālijā
Sabiedrība
2020. gada 23. februāris, 22:16

Vēstniecībai nav informācijas par Latvijas pilsoņu inficēšanos ar koronavīrusu Itālijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vēstniecībai Itālijā nav informācijas par Latvijas pilsoņu inficēšanos ar koronavīrusu Itālijā, liecina institūcijas ieraksts sociālajā medijā "Facebook".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vēstniecība informēja, ka vairāku komūnu teritorijās ir noteikta karantīna, ir ierobežota iebraukšana un izbraukšana. Tāpat Lombardijas reģionā plānots slēgt izglītības iestādes un muzejus, kā arī atcelt kultūras pasākumus.

Pašlaik reģionā ir apstiprināti 132 saslimšanas gadījumi, no kuriem 26 saslimušie atrodas intensīvās terapijas nodaļā.

Vēstniecības rīcībā nav informācijas, ka inficēto personu vidū būtu Latvijas valstspiederīgie.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) mikroblogošanas vietnē "Twitter" mudināja cilvēkus, kuri ir nonākuši ārkārtas situācijā, nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību Itālijā vai Ārlietu ministrijas Konsulārā departamentu.

Kā ziņots, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests rīt piedalīsies speciālā ārkārtas telefonkonferencē saistībā ar koronavīrusa gadījumu pieaugumu Itālijā, aģentūra LETA noskaidroja SPKC.

Itālijas Veselības ministrija ziņoja, ka kopumā 132 cilvēkiem ir noteikti pozitīvi testēšanas rezultāti uz jauno koronavīrusau, kas izraisa COVID-19 infekciju - 88 gadījumi fiksēti Lombardijā, 24 - Venetā, seši Pjemontā, deviņi - Emīlijā-Romanjā un divi - Lacio (ķīniešu tūristu pāris). Patlaban 54 cilvēki ir hospitalizēti ar COVID-19 simptomiem, 26 personas ārstējas intensīvās terapijas nodaļās, savukārt 22 cilvēkiem noteikta izolācija mājās.

SPKC seko aktuālajiem notikumiem Itālijā. Rīt, 24.februārī, Eiropas Komisijas Veselības drošības komiteja un Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs rīkos speciālas ārkārtas telefonkonferenci, kurā piedalīsies arī SPKC un NMPD speciālisti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās