112
2020. gada 18. februāris, 21:22

Netiekot galā ar parādiem, sieviete Jēkabpilī draud aizdedzināt sevi pie ātro kredītu iestādes

Jauns.lv

Kāda Brīvības ielas iedzīvotāja Jēkabpilī pirmdien ap plkst. 10 no rīta novēroja netipisku rosību pie vietējās ātro kredītu iestādes. Operatīvo dienestu transportu bākugunis un sirēnas liecināja par kādu nelaimi, taču dūmus nekur nemanīja, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Pieejot tuvāk atklājās, ka policistu ielenkumā stāvēja sieviete, kura no galvas līdz kājām bija aplaistīta ar kādu šķidrumu un izskatījās nervoza. Sarunā ar likumsargiem 57 gadus vecā jēkabpiliete atklāja, ka viņa plānojusi publiski sadegt. Turpat, metru no viņas, policisti pamanīja arī šķiltavas.

Kā stāsta Jēkabpils policijas iecirkņa priekšnieks Rolands Bērziņš, sieviete tika aizturēta, nogādāta pie mediķiem, kuri vēlāk nogādāja viņu uz Daugavpils psihoneiroloģisko slimnīcu.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

Izrādās, ka šī nav pirmā reize, kad sieviete līdzīgā veidā centusies pievērst sabiedrības uzmanību. Bērziņš atklāj, ka jau iepriekš bijis līdzīgs gadījums - viņa publiski bija draudējusi izdarīt pašnāvību. Informācija tika nodota Jēkabpils sociālajam dienestam, lai sniegtu viņai palīdzību.

Oficiāli neapstiprināta informācija vēsta, ka sievietes mērķis bijis nodot vēstījumu kredītiestādes darbiniekiem. Neatrisinātas finansiālās problēmas un strīds par kāda īpašuma sadalīšanu lika sievietei spert izmisuma soļus.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

Tikmēr vietējie nav apmierināti ar publisko protesta akciju. "Ja cilvēks ņem kredītus, tad vajag padomāt. Ne katrs uzņēmums un ne katra iestāde var būt kā labdarības iestāde. Ir kaut kādi principi, kurus nedrīkst pārkāpt. Tā bija viņas izvēle. Tādā veidā viņa vienkārši nomelno iestādi," viedoklī dalās kāda vietējā iedzīvotāja.

Likumsargi atgādina, ka aculieciniekiem, redzot, ka cilvēks cenšas izdarīt pašnāvību, nekavējoties jāziņo policijai un nav par katru cenu jācenšas pašiem briesmas novērst. Jebkuri apstākļi jāvērtē individuāli, taču svarīgākais ir pasargāt pašiem sevi.