foto: Paula Čurkste/LETA
Kariņš nesteidzas atbalstīt Bordāna aicinājumu atlaist Nemiro: "Visus var kritizēt, arī mani"
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.
Politika
2020. gada 10. februāris, 19:22

Kariņš nesteidzas atbalstīt Bordāna aicinājumu atlaist Nemiro: "Visus var kritizēt, arī mani"

Jauns.lv / LETA

Ja gribētu, tad varētu kritiski skatīties uz jebkuru ministriju, jo katrā no tām ir nepildīti darbi, šodien pēc valdošās koalīcijas partiju Sadarbības sanāksmes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kariņš, komentējot tieslietu ministra, Jaunās konservatīvās partijas līdera Jāņa Bordāna aicinājumu no amata atbrīvot ekonomikas ministru Ralfu Nemiro (KPV LV), sacīja, ka, raugoties uz valdības un ministriju darbu kopumā, tas virzās uz priekšu, turklāt tas notiek pēc grafika.

Premjers akcentēja, ka šogad viens no izaicinājumiem būs stiprināt tiesiskumu valstī. "Visus var kritizēt, arī mani, bet kopumā darbs iet uz priekšu," teica politiķis.

Partijas "KPV LV" līderis Atis Zakatistovs sacīja, ka esot izdevies panākt "debesu skaidrošanos" starp koalīcijas partneriem. To esot izdevies panākt, jo starp partneriem notikušas sarunas. Viņš akcentēja, ka pirmīt bija "sabiezējuši mākoņi", jo nav tikuši izrunāti jautājumi.

"Grūti komentēt Zakatistova vārdus par mākoņiem, bet esam atkal zem tepiķa paslaucījuši gružus," ne tik optimistisks bija Bordāns, akcentējot, ka lietas starp partneriem aizvien nav izrunātas un Kariņam izteiktais lūgums paliek spēkā.

Bordāns pauda viedokli, ka Nemiro neatbilst tām prasībām un darbiem, kas iepriekš ietverti valdības deklarācijā.

"Nekad neesmu apšaubījis koalīcijas stabilitāti. Esmu pārliecināts, ka tā nostrādās līdz sasaukuma beigām. Jautājums ir tikai, ar kādiem ministriem," izteicās politiķis.

Kā ziņots, Bordāns, vērtējot Nemiro lēmumu no amata atbrīvot Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Edgaru Eglīti, aicināja Kariņu (JV) prasīt ministra demisiju.

Nemiro trešdien no amata atstādināja Eglīti, taču Eglītis šo atstādināšanu saistīja ar savu nevēlēšanos AS "Latvenergo" padomē iecelt ministra padomnieku Pāvelu Rebenoku, tāpēc viņš pēc Nemiro lēmuma iesniedza atlūgumu. Bordāna preses sekretāra Andra Vitenburga izplatītajā paziņojumā norādīts, ka, strādājot vienā valdībā, Bordāns nevar piekrist un piesegt šādu neētisku un prettiesisku rīcību.

Nemiro pirms tam uz disciplinārlietas pārbaudes laiku par iespējamiem pārkāpumiem obligātā iepirkuma komponentes (OIK) uzraudzībā Eglīti bija atstādinājis no amata.

Pēc Nemiro teiktā, lēmumu par Eglīša atstādināšanu pieņēmis, balstoties uz viņa partijas biedres Ievas Krapānes (KPV LV) vadītās Saeimas OIK parlamentārās izmeklēšanas komisijas vēstuli, kurā norādīts uz iespējamiem Eglīša pārkāpumiem OIK staciju uzraudzīšanā. Nemiro piebilda, ka viņš arī vērsies prokuratūrā ar lūgumu izvērtēt, vai Eglīša nepietiekamas OIK uzraudzīšanas rezultātā valstij nav nodarīts kaitējums.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās