foto: LETA
Ekonomikas ministrs: "Līdz tādam līmenim nenolaidīšos un neprasīšu vērtēt Bordāna darbus"
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.
Politika
2020. gada 6. februāris, 18:15

Ekonomikas ministrs: "Līdz tādam līmenim nenolaidīšos un neprasīšu vērtēt Bordāna darbus"

Jauns.lv

“Man nav nekādas īpašas emocijas, es izlasīju šo paziņojumu presē (Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), vērtējot ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) lēmumu no amata atbrīvot ministrijas valsts sekretāru Edgaru Eglīti, aicina premjeru Krišjāni Kariņu (JV) prasīt ministra demisiju), uzskatu to par pārsteidzīgu. Es katrā ziņā līdz tādam līmenim nenolaidīšos un premjeru neaicināšu izvērtēt Bordāna darbu, jo mums katram ir sava atbildības sfēra un var vērtēt pēc tā, kas ir padarīts,” telefonintervijā RīgaTV 24 raidījumam “ASAP” sacīja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc Nemiro domām Bordāns ir uzsācis priekšvēlēšanas aģitāciju Rīgas domes vēlēšanām un tā esot tikai publiska retorika, jo iesaistīšanās arī Teikas parka jautājumā tik agresīvā formā liecina par to, ka viņš zvejo balsis.

Attiecībā par Latvenergo padomes iecelšanu Ekonomikas ministrs minēja, ka likums paredz, ka ir jābūt drošības iestāžu atzinumam attiecībā uz padomes locekļu pielaidi valsts noslēpumam, jo Latvenergo ir industriālais sertifikāts un tas ir būtiski.

“Es, kā ekonomikas ministrs, šajā procesā politiski neiesaistīšos, bet jebkurā gadījumā informēšu premjeru par konkursa rezultātiem un drošības iestāžu veiktajām pārbaudēm, kurām es absolūti uzticēšos,” par Latvenergo lietu sacīja Nemiro.

“Es vēlreiz gribu apliecināt - katram ir jāatbild par saviem darbiem un mazāk ir jāiet publiskajā telpā, bet jādara tas, kas ir valdības deklarācijā norādīts,” pārliecināts ir ekonomikas ministrs.