foto: Shutterstock
Ķekavā pārkāpējiem jābaidās no novērošanas
Astoņas videokameras kā pilotprojekts izvietotas sadzīves atkritumu šķirošanas punktos Baložos.
Novadu ziņas
2020. gada 26. janvāris, 05:33

Ķekavā pārkāpējiem jābaidās no novērošanas

Kas Jauns Avīze

Ķekavas novadā pašvaldības policija pērn uzstādījusi 42 jaunas digitālās videonovērošanas kameras.

Sākotnēji uzsvars likts uz Baložiem un Daugmales pagastu, šogad videokameru sistēmu modernizēs arī Ķekavas pagastā.

“Videokameras ar augstu izšķirtspēju, plašu skatu leņķi un kustību noteikšanu tiek uzstādītas sabiedriski nozīmīgās vietās, īpaši uzmanību pievēršot, piemēram, grūti kontrolējamām un publiskām vietām, izglītības iestādēm, atpūtas vietām un rotaļlaukumiem,” skaidro pašvaldības pārstāve Vineta Vītoliņa.

Pērn pašvaldības policija iegādājusies arī pārvietojamo videokameru, lai varētu operatīvi reaģēt atbilstoši vajadzībām. Piemēram, peldēšanas sezonā šāda kamera noderot peldvietās kārtības nodrošināšanas nolūkos un arī publiskos sarīkojumos, kuru norises vietas var mainīties.

Pārvietojamā videokamera arī ļauj fiksēt pārkāpumus – atkritumu izmešanu neatļautās vietās vai zādzības. Jau pieķerti pirmie pārkāpēji, kas saņēmuši administratīvo sodu par meža piemēslošanu ar atkritumiem, kur pārkāpums fiksēts ar videokameru.

Astoņas videokameras kā pilotprojekts izvietotas sadzīves atkritumu šķirošanas punktos Baložos. Mērķis ir fiksēt tos, kuri tur nelikumīgi izmet, piemēram, lielgabarīta atkritumus un riepu kaudzes. Pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš norāda, ka vietās, kur ir uzstādītas novērošanas kameras, pārkāpumu kļūst mazāk.

Tēmas