foto: Lita Krone/LETA
Ugunsgrēkā Jēkabpils pusē gājis bojā cilvēks
Krāsmatas.
112
2020. gada 22. janvāris, 08:23

Ugunsgrēkā Jēkabpils pusē gājis bojā cilvēks

Jauns.lv / LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 14 ugunsgrēki, vienā no kuriem gāja bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 14 ugunsgrēki, vienā no kuriem gāja bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vakar ap plkst.9 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novadu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju ceļa malā dega dzīvojamā māja. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja 150 kvadrātmetru platībā.

Dzēšanas darbu laikā ugunsdzēsēji ēkā atrada vienu bojāgājušo.

Savukārt ap plkst.18.30 tika saņemts izsaukums uz Kuldīgas novada Gudenieku pagastu, kur arī ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja 100 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, lifta elektromotors, jumta konstrukcija un siltinājums, sodrēji ēku dūmvados, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna un skaidas ražošanas ēkā.

Kopumā šajā gadā ugunsgrēkos Latvijā jau ir gājuši bojā pieci, bet cietuši - 15 cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki astoņas reizes devušies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos, bet deviņi izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.