foto: Ekrānuzņēmums
Rīdziniece samulsusi par redzēto: ekskavators pie Centrāltirgus kanālā ber būvgružus
Darbinieks ar ekskavatora palīdzību kanālā ber būvgružus.
Sabiedrība
2020. gada 19. janvāris, 10:05

Rīdziniece samulsusi par redzēto: ekskavators pie Centrāltirgus kanālā ber būvgružus

Jauns.lv

Šokētā rīdziniece Ērika Sadovska savā "Facebook" publicējusi video, kurā redzama aina no Rīgas Centrāltirgus teritorijas. Publiskotajos kadros redzams, kā darbinieks ar ekskavatora palīdzību pilsētas kanālā ieber būvgružus.

Sieviete savā "Facebook" profilā raksta, ka video Centrāltirgus teritorijā filmēts 16. janvārī ap pulksten 20:00.

Sievieti šokēja, ka iepretim autoostai Pilsētas kanālā viens pēc otra tiek izbērti ar smiltīm un citiem būvgružiem piepildīti ekskavatora kausi. Samulsusī sieviete jautāja, vai tā drīkst darīt.

Tas darīts ar mērķi, lai veiktu kanāla krasta nostiprinājumu, kas atrodas avārijas stāvoklī.

foto: Ekrānuzņēmums
Darbinieks ar ekskavatora palīdzību kanālā ber būvgružus.

Jau ziņots, ka 2019. gada 25. septembrī Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas sēdē deputāti vienojās piešķirt finansējumu 650 000 eiro apmērā Pilsētas kanāla krasta nostiprinājuma avārijas stāvokļa novēršanai pie Centrāltirgus.

Pagājušā gada aprīlī saņemtie ekspertu atzinumi liecināja par Centrāltirgus piegādes zonas kanālmalas tehniskā stāvokļa pasliktināšanos - bija noticis iegruvums desmit metru garumā, visa kanālmalas atbalstsiena ir avārijas stāvoklī un ir nepieciešama krastmalas pārbūve, lai atjaunotu pienācīgu un neierobežotu preču piegādi tirgus paviljoniem.

Kanālmalas stiprināšanas būvdarbus bija plānots pabeigt jau pagājušajā gadā un tie notika aptuveni 85 metrus garā posmā.