foto: Ieva Čīka/LETA
Koalīcija atbalsta Latvijas karavīru turpmāku iesaisti cīņā pret "Daesh" Irākā
Koalīcija atbalsta Latvijas karavīru turpmāku iesaisti cīņā pret teroristisko organizāciju "Daesh".
Politika
2020. gada 13. janvāris, 20:23

Koalīcija atbalsta Latvijas karavīru turpmāku iesaisti cīņā pret "Daesh" Irākā

Jauns.lv / LETA

Koalīcija atbalsta Latvijas karavīru turpmāku iesaisti cīņā pret teroristisko organizāciju "Daesh" (Islāma valsts) Irākā, pirmdien pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš informēja, ka šodien viens no koalīcijā pārrunātajiem jautājumiem bijis Aizsardzības ministrijas sagatavotais un valdībā iesniegtais Saeimas lēmumprojekts "Par termiņa pagarināšanu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalībai pret teroristisko organizāciju ISIL/Daesh vērstajā starptautiskās koalīcijas militārajā operācijā Irākā".

Pēc Kariņa teiktā, valdība rīt lems virzīt izskatīšanai Saeimā priekšlikumu dot Latvijas karavīriem mandātu piedalīties starptautiskā koalīcijā cīņā pret "Daesh" Irākā.

Kā ziņots, Saeima iepriekš deva mandātu Latvijas karavīriem veikt savus pienākumus misijā Irākā līdz 2020.gada 1.februārim. Lai pagarinātu misijas darbības laiku, nepieciešams jauns Latvijas parlamenta lēmums.

Irāna pagājušajā nedēļā izšāva raķetes uz vismaz divām Irākas aviobāzēm, kurās stacionēti ASV karavīri, paziņoja amatpersonas šajās valstīs. Tas bija pirmais akts Irānas solītajā atriebībā par Irānas Revolucionārās gvardes vienības "Kudsas spēki" komandiera ģenerāļa Kasema Soleimani nogalināšanu ASV bezpilota lidaparātu triecienā Bagdādē.

Vienā no bāzēm, pret kurām bija vērsts uzbrukums, uzturējās arī Latvijas karavīri, kuri incidentā necieta. Vēlāk Latvijas karavīri tika pārvietoti no Irākas uz Kuveitu.