foto: Zane Bitere/LETA
Linkaits atzīst, ka sadarbība ar Rīgas pašvaldību transporta jomā vedas ļoti grūti
"Un ļoti žēl, ka pašlaik tur faktiski nav ar ko runāt," teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits.
Politika
2020. gada 7. janvāris, 10:38

Linkaits atzīst, ka sadarbība ar Rīgas pašvaldību transporta jomā vedas ļoti grūti

Jauns.lv / LETA

Sadarbība ar Rīgas pašvaldību transporta jomā Satiksmes ministrijai vedas ļoti grūti, izriet no satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) sacītā intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes".

Kā pauda ministrs, viņam ir ļoti žēl, ka pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ir iejaukta politiķu ķildās un Rīgas pašvaldības haosā. Viņam pat esot grūti izsekot, kuri uzņēmuma padomes vai valdes locekļi pašlaik ir pie varas, kāpēc vieni ir pagaidu, bet citi pastāvīgie locekļi.

Linkaits uzsvēra, ka tas grauj kreditoru uzticību. Vienlaikus, ir arī daudz lietu, kas ar Rīgu jārisina kopēji, piemēram, pilsētas kopējā transporta sistēma, vilcienu pārvadājumu iekļaušana kopējā transporta sistēmā, Rīgas un Pierīgas attiecības.

"Un ļoti žēl, ka pašlaik tur faktiski nav ar ko runāt," teica ministrs. Ekspertu līmenī Satiksmes ministrija kontaktu gan cenšoties uzturēt.

Linkaits atgādināja, ka ir arī veikts audits par mērķdotāciju izlietojumu, konstatējot, ka Rīgā pastāv haos transporta būvju plānošanā un celtniecībā. Pēc viņa teiktā, cik tas ir iespējams, no valsts puses situāciju mēģina iespaidot.

Arī "Rail Baltica" celtniecības procesā ir vajadzīga Rīgas pašvaldības iesaiste un atbalsts, uzsvēra Linkaits.

"Ļoti grūti pagaidām tas notiek," rezumēja politiķis.