foto: LETA
Tiesās sievieti, kura 2009.gadā Ogrē aizvainojuma dēļ atbalstījusi savas kolēģes slepkavību
112
2019. gada 13. decembris, 19:14

Tiesās sievieti, kura 2009.gadā Ogrē aizvainojuma dēļ atbalstījusi savas kolēģes slepkavību

Jauns.lv / LETA

Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā kāda sieviete apsūdzēta par savas bijušās kolēģes, Ogres novada pašvaldības aģentūras "Mālkalne" Ēku un teritoriju apkopes iecirkņa vadītājas slepkavības atbalstīšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lieta nodota izskatīšanai Zemgales rajona tiesai Ogrē, informē prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2009.gada augusta beigās Ogrē savā dzīvoklī Mālkalnes prospektā atrasta nogalināta 1954.gadā dzimusi sieviete. Eksperti nogalinātajai uz ķermeņa konstatēja durtas un grieztas brūces, kā arī galvas traumu. Prese toreiz ziņoja, ka mirusī bija Ogres novada pašvaldības aģentūras "Mālkalne" Ēku un teritoriju apkopes iecirkņa vadītāja.

VP informēja, ka noziegums bija īstenots, vairākas reizes durot ar nazi viņas ķermenī un sitot ar āmuru pa galvu. 

Veicot pirmatnējās izmeklēšanas pasākumus, sākotnēji aizdomās turētās personas noskaidrot neizdevās, bet policijas darbinieki gandrīz desmit gadu garumā turpināja šķetināt šī nozieguma nianses, veica liela apjoma pirmstiesas izmeklēšanas darbu. Tāpat tika nopratināti daudzi liecinieki, nozīmētas dažādas ekspertīzes un īstenotas citas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka noziegumu izdarījusi bojāgājušās sievietes 1979.gadā dzimusī darba kolēģe kopā ar savu dzīvesbiedru, kurš nozieguma atklāšanas brīdī jau bija miris, līdz ar to kriminālprocess daļā pret šo personu izbeigts.

Šogad 16.aprīlī policija aizdomās turēto sievieti aizturēja un viņai piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka slepkavība izdarīta personiska aizvainojuma dēļ.

Tēmas