foto: ekrānuzņēmums no video
Vardarbība Iecavas pamatskolā: skolas vadība izplata publisku paziņojumu
2019. gada 13. decembris, 10:13

Vardarbība Iecavas pamatskolā: skolas vadība izplata publisku paziņojumu

Jauns.lv / LETA

Iecavas pamatskolas videonovērošanas kameru ieraksti neliecina, ka skolā būtu piekauts pirmklasnieks, norādīts Iecavas novada pašvaldības publiskotajā paziņojumā.

Decembra sākumā plašsaziņu līdzekļos izskanēja informācija, ka Iecavas pamatskolā ir notikusi vardarbība pret kādu pirmās klases audzēkni, bet notikušā apstākļi vēl neesot noskaidroti.

Pašvaldība skaidro, ka Iecavas pamatskolas vadība, pašvaldības administrācijas Izglītības nodaļa un Iecavas novada bāriņtiesa ir veikusi visas nepieciešamās darbības, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. Informācija nodota bāriņtiesai, kura par starpgadījumu ziņoja Valsts policijai (VP).

Tāpat tika aptaujāti skolēni un skolotāji un skatīti izglītības iestādes videonovērošanas kameru ieraksti, taču "nekas neliecina par to, ka izglītības iestādē 13.novembrī būtu notikusi vardarbība un ka bērns skolā ir guvis miesas bojājumus".

Jau vēstīts, ka VP sākusi administratīvo lietvedību par iespējamu Iecavas pamatskolas pirmās klases skolēna piekaušanu.

VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Arlita Dolgā aģentūrai LETA pastāstīja, ka Bauskas iecirknī par minēto gadījumu 28.novembrī sākta administratīvā lietvedība. Policija nozīmēs tiesu medicīnas ekspertīzi miesas bojājumu smaguma pakāpes noteikšanai, pēc kā tiks pieņemts lēmums par lietas tālāko virzību.

Plašāka informācija patlaban netiks sniegta.

TV3 raidījumā "Bez Tabu" zēna māte stāstīja, ka 13 novembrī izglītības iestādē pie skolēna pienācis klāt pienācis vecāks puisis, kurš zēnam vairākas reizes iesitis pa seju, traumējot degunu. Saskaņā ar mātes teikto, slimnīcā konstatēts, ka bērnam ir virspusēji galvas ievainojumi un lauzts deguns.

Iecavas pamatskolas direktore Aija Semjonova norādījusi, ka skolas rīcībā esošie faktiem neliecinot, ka šāda situācija skolas telpās notikusi. "Esam aptaujājuši arī skolēnus, taču nav nevienas liecības un informācijas, ka kaut kas būtu atgadījies. Šī ir situācija, kad neviens tiešām neko nezina par šo faktu," bija paziņojusi skolas direktore.