Sabiedrība
2019. gada 6. decembris, 20:00

"Sabiedrība tika maldināta" - noslepkavotā advokāta Bunkus ģimene atkārtoti pārmet policijai nespēju atklāt noziegumu

Jauns.lv

Tieši pirms gada Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis telekanālā LNT paziņoja, ka izmeklējot vienu no pēdējo gadu skaļākajiem noziegumiem zvērinātā advokāta Mārtiņa Bunkus pasūtījuma slepkavību, ir panākts progress, vēsta TV3 ziņas. Tikmēr noslepkavotā Mārtiņa Bunkus brālis Kristaps Bunkus uzskata - Ķuzis maldinājis sabiedrību.

“Es zinu, ka šis iznākums tuvojas. Lietā ir pietiekoši fakti un apstākļi, kas liecina par to, ka un kas varētu izdarīt šo noziegumu,” 2018.gada decembrī sacīja Ķuzis.

Šogad maijā Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins sacīja, ka lietas izmeklēšana ir noslēguma stadijā un policijai esot vīzija, kas bija slepkavības izpildītāji, kā arī solīja drīzus procesuālus lēmumus pret konkrētām personām. 

Tomēr nogalinātā brālis Kristaps Bunkus uzskata, ka pusotru gadu pēc slepkavības, izmeklētāji nav pavirzījušies tuvāk patiesībai.

To apstiprinot nesen saņemtā vēstule no Valsts policijas.

“Mūsu rīcībā nav informācijas, ka būtu jebkāds progress sasniegts. Proti, arī pēdējā oficiālajā informācijā, ko esam saņēmuši no policijas, aizdomās turēto un aizturēto personu nav,” TV3 ziņām sacīja Kristaps Bunkus.

Mārtiņa Bunkus brālis pārmet policijas priekšniekam Ķuzim, ka pirms gada runājot par progresu izmeklēšanā, viņš maldinājis sabiedrību. Valsts policija notiekošo atsakās komentēt.

Rakstiskā atbildē uzsvērts, ka visa informācija, kas publiski varēja tikt pausta saistībā ar izmeklēšanu jau ir sniegta. Tāpat tiek uzsvērts, ka policijas izmeklēšana nevar notikt publiski un tiek solīts, ka tiklīdz būs publiski sniedzamas ziņas, policija par to informēs.

Bunkus ģimene, kura pērn par palīdzību slepkavu notveršanā solīja pusmiljons eiro lielu kompensāciju uzskata, ka brāļa slepkavība varētu būt saistīta ar ABLV bankas likvidāciju.

Jāatgādina, ka Mārtiņš Bunkus bija viens no kandidātiem uz šīs bankas likvidatora amatu.

Īsi pirms slepkavības viņš arī bija pastiprinājis personīgo aizsardzību, kā arī interesējās par ieroču nēsāšanas tiesībām.