Sabiedrība
2019. gada 4. decembris, 09:25

Artuss Kaimiņš ugunsgrēku dzīvoklī centies nodzēst pats un guvis roku apdegumus

Jauns.lv / LETA

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, kura dzīvoklī Antonijas ielā svētdien izcēlās ugunsgrēks, guvis roku apdegumus, jo pats mēģinājis tikt galā ar liesmām, vēsta TV3 ziņas.

Jau vēstīts, ka svētdienas vakarā dzīvokļa ugunsgrēkā Rīgas centrā cietis Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Ilga Namniece apstiprināja, ka deputāts Kaimiņš atrodas slimnīcā, tomēr plašākus komentārus saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu nesniedza.

TV3 ziņām ierodoties notikuma vietā bija redzams, ka dzīvoklis izdedzis pamatīgi, durvis uzlauztas. No sadūmotās ēkas evakuēti septiņi cilvēki, divi no tiem nodoti mediķiem. Izglābts arī suns. 

Kaimiņam pastarpināti piederošais portāls “Rītakafija.lv” sociālajā tīklā “Facebook” paziņojis, ka Kaimiņš slimnīcā ir ar roku apdegumiem un tur pavadīs vismaz trīs dienas.

Kaimiņš esot saelpojies dūmus, pats mēģinot tikt galā ar liesmām. Kaimiņa pārstāvētas partijas KPVLV līderi no komentāriem par notikušo atturas. 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka svētdien plkst.20.47 VUGD saņēma izsaukumu par to, ka kādā daudzdzīvokļu ēkā Rīgā izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg viens no ēkas dzīvokļiem.

Glābēji no sadūmotās ēkas evakuēja septiņus cilvēkus, no kuriem divi bija cietuši un tika nodoti mediķiem. Īsi pirms pusnakts šis ugunsgrēks likvidēts un kopējā degšanas platība bija 40 kvadrātmetri.

Sākotnējā informācija liecina, ka dzīvoklis, iespējams, aizdedzies no bez uzraudzības atstātas sveces. Policijā sākta resoriskā pārbaude un tiek skaidroti notikušā apstākļi.