foto: Toms Koklītis/LETA
"Rīgas centrāltirgus" pagaidu valde sola vērsties policijā, ja pārbaudēs konstatēs pārkāpumus
Pagaidu "Rīgas centrāltirgus" valde secinājusi, ka iepriekšējā valde acīmredzami rīkojusies nesaimnieciski.
Sabiedrība
2019. gada 19. novembris, 10:17

"Rīgas centrāltirgus" pagaidu valde sola vērsties policijā, ja pārbaudēs konstatēs pārkāpumus

Jauns.lv / LETA

Ja pārbaudēs tiks fiksēti pārkāpumi AS "Rīgas centrāltirgus" darbā, netiek izslēgta iespēja vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, paziņojusi uzņēmuma pagaidu valde.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagaidu vadība pēc iepazīšanas ar pieejamajiem dokumentiem jau esot secinājusi, ka "situācija kapitālsabiedrībā tiešām ir ļoti nopietna - iepriekšējā valde acīmredzami rīkojās nesaimnieciski".

Lai novērstu turpmākos zaudējumus, plānots nekavējoties sākt iekšējo izmeklēšanu par iepriekšējas valdes rīcības atbilstību iekšējam normatīvajam regulējumam un labas pārvaldības principiem. Tāpat esot jāveic ārējais neatkarīgs izvērtējums "Rīgas centrāltirgus" izvērtējums par periodu, sākot no 2017.gada.

Pārkāpumu konstatēšanas gadījumā uzņēmuma pagaidu valde sola izvērtēt nepieciešamību vērsties tiesībsargājošajās iestādēs.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un kapitāldaļu turētājs Vadims Baraņņiks no amata atstādinājis "Rīgas centrāltirgus" valdi.

Šādu lēmumu viņš skaidroja ar to, ka uzņēmumā bija plānota vadības sanāksme par šī gada budžeta grozījumiem, par kuriem Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvalde esot sniegusi "neglaimojošu atzinumu".

Pēc viņa teiktā, viņš piedāvājis valdes locekļiem izvērtēt savu atbildību ieņemamajiem amatiem un iesniegt atlūgumus. Taču, atbildot uz viņiem izteiktajiem pārmetumiem, valdes locekļi sanāksmi atstājuši, kā rezultātā vicemērs nolēmis valdi atstādināt.

"Rīgas centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs līdz šim bija Artis Druvinieks, bet valdes locekļi - Kaspars Zauls un Valdis Karnītis.

Viņu vietā par priekšsēdētāju iecelts Aigars Apsītis, bet par valdes locekļiem Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes loceklis Guntars Grīnvalds un "Rīgas centrāltirgus" iekšējā drošības dienesta vadītājs Maksims Danovskis.

"Firmas.lv" pieejamie dati liecina, ka 2018.gadā uzņēmums strādājis ar 6,99 miljonu eiro apgrozījumu un 100 473 eiro zaudējumiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās