Latvijas neatkarības dienas lāpu gājiens

gallery icon
39
Sabiedrība
2019. gada 18. novembris, 20:09

Tūkstošiem cilvēku piedalās Latvijas neatkarības dienas lāpu gājienā

Jauns.lv / LETA

Apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) rīkotā Latvijas neatkarības dienas lāpu gājienam pulcējās vairāki tūkstoši dalībnieki, novēroja aģentūra LETA.

Pulcēšanās gājienam sākās plkst.17, kad arī varēja dzirdēt svētku koncertu ar Līgas Priedes uzstāšanos. Koncerta laikā uz ekrāna rādīja iedzīvotāju iesūtītos stāstus par Latviju - par lietām, kas rada lepnumu un dziļas pārdomas par dzimteni.

Šī gada lāpu gājiena sauklis ir "Stāsti par Latviju!", tad gājiena sākumā sanākušie cilvēki dodoties pie Brīvības pieminekļa veidoja lielu kolonnu.

Pārsvarā lapu gājiena dalībnieki iet klusējot vai sarunājoties savā starpā, taču šoreiz tas notiek arī ar muzikālo pavadījumu.

Nacionālā apvienība lāpu gājiena tradīciju iedibināja 2003.gada 18.novembrī, kad tobrīd vēl jauniešu apvienība "Visu Latvijai!" nolēma rīkot pirmo lāpu gājienu Latvijas valstij tās dibināšanas gadadienā.

Zeltīts pavēstīja, ka katru gadu šis gājiens pulcē aizvien vairāk dalībnieku, kopš 2013.gada jau pārsniedzot 10 000 dalībniekus. Valsts simtgades lāpu gājienā esot devušies vairāk nekā 20 000 dalībnieku.

Latvijas proklamēšanas un armijas simtgadei veltītā militārā parāde krastmalā

Parādē piedalījās aptuveni 1500 karavīru, zemessargu, policistu, robežsargu, ugunsdzēsēju un jaunsargu, parādi komandēja Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis ...

gallery icon
64

Svinīgā pieņemšana par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienai

Viesi ierodas Rīgas pilī pie Valsts prezidenta Egila Levita uz svinīgo pieņemšanu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienai.

gallery icon
385

Viesi ierodas uz valsts svētku koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī

gallery icon
64

Latvijas Republikas proklamēšanai veltītā pieņemšana Rīgas pilī

Latvijas Republikas proklamēšanai veltīta pieņemšana Rīgas pilī.

gallery icon
50