Svinīgā pieņemšana par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienai

Viesi ierodas Rīgas pilī pie Valsts prezidenta Egila Levita uz svinīgo pieņemšanu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienai.

gallery icon
385
Sabiedrība
2019. gada 18. novembris, 09:43

Viesi ierodas Rīgas pilī uz svinīgo pieņemšanu par godu valsts svētkiem

Jauns.lv

17.novembra vakarā viesi ieradās Rīgas pilī pie Valsts prezidenta Egila Levita uz svinīgo pieņemšanu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par godu valsts svētkiem Rīgas pilī uz svinīgo pieņemšanu pulcējās prezidenta aicinātie viesi.

Valsts prezidents savā uzrunā viesiem paziņoja, ka tieši 1918. gada 17. novembrī mūsu valsts dibinātāji izveidoja pirmo pagaidu parlamentu, pieņēma pirmo pagaidu Satversmi un radīja pamatu Latvijas valstij.

foto: Juris Rozenbergs
Mākslas vēsturnieks Imants Lancmanis ar māsu Laumu Lancmani ierodas uz svinīgo pieņemšanu.

Valsts nekad līdz galam nav pabeigta. Pašiem sava valsts ir pastāvīgi jāpielabo, jāuzlabo un jāmodernizē. Katrai paaudzei visu laiku pastāvīgi jārūpējas par savu valsti, lai nākamajām paaudzēm to varētu atstāt labāku un stiprāku.

Latvijas Republikas proklamēšanai veltītā pieņemšana Rīgas pilī

Latvijas Republikas proklamēšanai veltīta pieņemšana Rīgas pilī.

gallery icon
50



"Es redzu mūsu paaudzes uzdevumu turpināt veidot Latviju kā augsti attīstītu tiesisku demokrātiju un modernu, ilgtspējīgu Ziemeļeiropas valsti."

"Nākamajā gadā mums visiem ir jāturpina labi iesāktie darbi, kas sekmētu šo mērķu sasniegšanu. Tas ir mūsu pienākums pret nākamajām paaudzēm un atbildība pret valsts dibinātājiem," sacīja Levits.