foto: LETA
"Splendid Palace" Latvijas dzimšanas dienā aicina uz filmas “Katra diena simtgadē – gadalaiki” pirmizrādi
Kinoteātra "Splendid Palace" lielā zāle.
Runā Rīga
2019. gada 15. novembris, 23:59

"Splendid Palace" Latvijas dzimšanas dienā aicina uz filmas “Katra diena simtgadē – gadalaiki” pirmizrādi

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Atzīmējot Latvijas Republikas 101. dzimšanas dienu, 2019. gada 18. novembrī kinoteātrī “Splendid Palace” notiks Dzintras Gekas dokumentālās filmas “Katra diena simtgadē – gadalaiki” pirmizrāde, kas vienlaikus ir Latvijas valsts simtgades programmas notikums. Filma ir veidota no četriem cikliem “Ziema”, “Pavasaris”, “Vasara” un “Rudens”.

Filmā ir iemūžināta katra diena no 2018. gada, kad Latvija svinēja savu simts gadu pastāvēšanu. Sākotnēji ieplānotā 91 minūti ilgā filmas koncepcija pazuda, kad režisore kopā ar montāžas režisoriem Andru Doršs, Artu Ģigu, Armandu Zvirbuli un Madaru Didrihsoni sāka pārskatīt uzfilmēto materiālu. Filmas autoriem šķita, ka informācijas ir tik daudz, ka būtu netaisnīgi to neparādīt, tādēļ materiāls tika sadalīts četros gadalaikos.

Filmas vizuālo vēstījuma paspilgtina komponista Pētera Vaska skaņdarbs “Gadalaiki”.

Filmā ir fiksēti noteikti laiktelpas punkti un tā būs laika liecība nākamajām paaudzēm. Dzīvojot brīvā Latvijā, katram ir gan sava brīvestība, gan nebrīvestība un visam pāri – atbildība līdzcilvēku un Dieva priekšā, tādēļ filmas veidotāji aicina ne tikai uz skatīšanos, bet cer, ka filma pamudinās arī uz pārdomām par savas klātbūtnes nozīmi un nozīmīgumu.

Vairāk par filmu un katru no tās cikliem var iepazīties kinoteātra “Splendid Palace” tīmekļa vietnē.

Katra filmas cikla pirmizrādes seansa laiks kinoteātra Lielajā zālē:

  • “Ziema” plkst. 12.00;
  • “Pavasaris” plkst.14.00;
  • “Vasara” plkst.16.00;
  • “Rudens” plkst.18.00.

Lai izjustu Latvijas svētkus un svinētu valsts 101. jubileju, ieeja uz katru no filmas “Katra diena simtgadē – gadalaiki” cikla pirmizrādes seansu kinoteātrī “Splendid Palace” – bez maksas! Skatītāji pie ieejas saņems brīvbiļeti!