foto: LETA
Šorīt Tukumā ugunsnelaimē cietis viens cilvēks
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta automašīna.
112
2019. gada 15. novembris, 08:26

Šorīt Tukumā ugunsnelaimē cietis viens cilvēks

Jauns.lv / LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 16 ugunsgrēki, bet vienā no tiem cietis cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šorīt, plkst.4.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Tukumā, kur dega dzīvoklis. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkā deg dzīvoklis 30 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, bet saviem spēkiem no ēkas evakuējās septiņi cilvēki.

Palkavniece informēja, ka šajā gadījumā ēkas iedzīvotājiem ļoti paveicās, jo mājā nebija dūmu detektoru, bet kaimiņi pamanīja ugunsgrēka izcelšanos un izsauca ugunsdzēsējus. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju neatlikt rūpes par savu, tuvinieku un līdzcilvēku dzīvībām un šodien uzstādīt mājoklī dūmu detektoru, kas, izceļoties ugunsgrēkam, reaģēs uz ugunsgrēkā radušos sadūmojumu un ar ilgu un skaļu signālu brīdinās par izcēlušos nelaimi. VUGD atgādina, ka no 2020.gada janvāra stāsies spēkā Ugunsdrošības noteikumu prasība par to, ka ikvienā mājoklī būs jābūt uzstādītam dūmu detektoram.

Savukārt vakar, plkst.12.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Vārves pagastu, kur dzīvojamā mājā 120 kvadrātmetru platībā ugunsliesmas bija apņēmušas dzīvokli, bēniņus un jumtu. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamai mājai deg otrā stāva dzīvoklis un liesmas izplatās uz jumta koka konstrukcijām.

Ņemot vērā ūdens trūkumu un ugunsdzēsēju cilvēkresursu trūkumu, ugunsgrēka dzēšanas darbos tika piesaistīti papildus resursi - bez jau uz vietas strādājošiem astoņiem ugunsdzēsējiem, papildus tika piesaistīti vēl pieci ugunsdzēsēji ar divām specializētajām ugunsdzēsības automašīnām. Pēc gandrīz trīs stundu intensīva darba, plkst.14.57 minētais paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika ierobežots un plkst.16.52 likvidēts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki.

Kopumā Rīgā dzēstas četras ugunsnelaimes, piecas citā pilsētā, bet novados dzēsti septiņi ugunsgrēki.

Diennakts laikā VUGD veicis arī 19 glābšanas darbus un saņēmis piecus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma valstī kopumā reģistrēti 8324 ugunsgrēki, tajos cietuši 235, izglābti 379, bet gājuši bojā 65 cilvēki, tajā skaitā trīs nepilngadīgie.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās