Adventes svecītes iesilda arī gaisa temperatūru, bet vējš priecīgi meties trakā dejā
Nedēļas sākumā Kurzemes piekrastē vēja brāzmas pārsniegs 15 metrus sekundē.
Sabiedrība
2015. gada 30. novembris, 11:50

Adventes svecītes iesilda arī gaisa temperatūru, bet vējš priecīgi meties trakā dejā

Jauns.lv

Palūkojoties apkārt, skats kļūst arvien gaišāks un siltāks. Nē, līdz pavasarim vēl kādu laika sprīdi vēl jāpagaida, bet pirmā advente ir ienesusi cilvēku sirdīs un mājās vairāk gaismas un mīļuma. Skatoties uz laika prognozi, tā vien šķiet, ka āra gaismiņas un svētku gaidīšanas prieks ar katru dienu iesildīs arī gaisa temperatūru un vējš no prieka metīsies trakā dejā - nedēļas sākumā Kurzemes piekrastē brāzmās pārsniedzot 15 metrus sekundē. Nedēļas otrajā pusē vējš pamazām pierims, bet gaiss iesils līdz +9 grādiem, liecina Gismeteo.lv laika ziņas.

Otro dienu pēc kārtas sajūta, ka debesu jumam uzlikt vāks – valda apmācies un pelēks laiks. Taču dienas vidū Rīgā paspīdēs cerību stariņš – starp mākoņiem parādīsies saule. Dienas pirmajā pusē iespējams neliels lietus un nokrišņi. Gaisa temperatūra būs patīkami silta decembrim +4...+6 grādi, Kurzemes piekrastē – iesils līdz +8 grādiem, šeit iespējams pērkona negaiss. Pūtīs spēcīgs dienvidrietumu – dienvidu vējš, brāzmās pārsniedzot 15 metrus sekundē. Latgalē par pāris grādiem zemāka temperatūra +2...+3 grādi.

Otrdien saglabāsies līdzīgs laiks kā pirmdien – gaisa temperatūra arvien turēsies plusos +2...+4 grādi Latvijas centrālajā daļā, +6...+7 Kurzemes piekrastē, Latgalē par pāris grādiem aukstāks +2...+3 grādi. Pūtīs rietumu vējš 6 metrus sekundē, Kurzemes piekrastē brāzmās sasniedzot 12 metrus sekundē. Dienas vidū mākoņi klīdīs, debesis skaidrosies un uzspīdēs saule. Liepājā un Salacgrīvā iespējams pērkona negaiss.

Trešdien kļūs arvien siltāks. Lielākajā daļā Latvijas saglabāsies mākoņains un apmācies laiks, dienas otrajā pusē atnesot līdzi nelielus nokrišņus. Salacgrīvas pusē dienas laikā debesis skaidrosies, šeit gaidāms saulaināks laiks. Termometra stabiņš dienas laikā pakāpsies līdz +6....+9 grādiem. Vējš nedaudz pierims, tomēr būs gana jūtams, jo brāzmās sasniegs līdz 9 metriem sekundē.   Gismeteo.lv laika ziņas liecina, ka ceturtdien kļūs vēl siltāks un baudīsim lielāku saules klātbūtni.

Raksts tapis sadarbībā ar Gismeteo.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA