foto: LETA
No degošas ēkas Rīgā izglābti deviņi cilvēki, no tiem divi cietuši
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieks.
112
2019. gada 19. oktobris, 09:14

No degošas ēkas Rīgā izglābti deviņi cilvēki, no tiem divi cietuši

Jauns.lv / LETA

Piektdien no degošas ēkas Rīgā izglābti deviņi cilvēki, no kuriem divi cietuši, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Sākotnējā informācija liecināja, ka dzīvojamā mājā deg krāsns. Ierodoties glābējiem, viens no dzīvokļiem jau dedzis ar atklātu liesmu.

Izmantojot izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji no ēkas izglāba piecus cilvēkus. Vēl divi cilvēki izglābti, izvedot pa iekšējām kāpnēm, savukārt divi cietušie cilvēki izglābti no degošā dzīvokļa.

Izsaukumu ugunsdzēsēji saņēma ap plkst.21, bet plkst.23.20 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Tā kopējā platība bija 25 kvadrātmetri.

Tikmēr sociālajos tīklos cilvēki ziņo, ka Avotu un Bruņinieku ielas stūrī vēlā piektdienas vakarā pamanījuši, ka deg māja, no logiem redzamas liesmas, un visapkārt ir glābēji un policijas darbinieki.

foto: Facebook, aculiecinieka foto
Avotu un Bruņinieku ielas krustojums Rīgā 2019. gada 18. oktobra vēlā vakarā.
foto: Facebook, aculiecinieka foto
Avotu un Bruņieku ielas krustojums Rīgā 2019. gada 18. oktobra vēlā vakarā.

Savukārt piektdien Daugavpilī vienā no dzīvojamās ēkas dzīvokļiem dedzis dīvāns un sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā, turklāt ēkā bija izveidojies spēcīgs piedūmojums. Ugunsdzēsēji no degošā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots mediķiem, kā arī evakuēja 16 cilvēkus.

Kā uzsvēra Palkavniece, ugunsdzēsēji, kuri strādāja abos izsaukumos, atklāja, ka dūmu detektoru spalgā skaņa no ēkas dzīvokļiem nebija dzirdama. Bez dūmu detektoriem, kuri savlaicīgi brīdinātu par izcēlušos ugunsgrēku, nereti tikai laimīga sagadīšanās vai aculiecinieku modrība nosaka to, vai nelaime tiks savlaicīgi pamanīta, izsaukta palīdzība un glābtas cilvēku dzīvības, viņa uzsvēra.

Tādēļ VUGD aicina nepaļauties uz dažādām nejaušībām vai veiksmi un pašiem parūpēties par savu drošību, uzstādot mājoklī dūmu detektoru.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 43 izsaukumus, no kuriem 14 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi izrādījās maldinājumi.

Tēmas