foto: Jānis E/Twitter
Daugavpilī oriģinālā veidā tiek galā ar tramvajam traucējošu stabu pie sliedēm
“Daugavpils satiksmes” speciālisti nolēmuši apzāģēt tramvaja kontakttīkla metāla stabu, lai tam garām varētu tikt jaunie tramvaji. Tas nekas, ja tas gāzīsies un nebūs elektrības! Pa sliedēm varēs palaist vismaz zirgu tramvaju…
Novadu ziņas
2019. gada 19. oktobris, 05:32

Daugavpilī oriģinālā veidā tiek galā ar tramvajam traucējošu stabu pie sliedēm

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Inovatīvu risinājumu, kā likvidēt traucēkli jauniepirkto Daugavpils tramvaju ceļā – pārāk tuvu sliedēm uzbūvēto elektrības vadu stabu - izdomājuši “Daugavpils satiksmes” darbinieki. Viņi nevis stabu pārcēluši pārdesmit centimetru tālāk no sliedēm vai pagrozījuši tramvaja vagona spoguli, kas neļauj paspraukties garām stabam, bet gan vienkārši staba vidū izgriezuši caurumu. Tas nekas, ka stabs balsta kontakttīklu, un, ja tas nogāzīsies, tramvaji vispār nekursēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, nesen Daugavpils iegādājās jaunus tramvaja vagonus, kas, protams, pasažierus priecē, bet vecā infrastruktūra ne vienmēr piemērota jaunajiem vagoniem. Kā vislielākais traucēklis izrādījās kāds kontakttīkla balsta stabs Cietokšņa ielā, kas tur tramvaja vadus. Ja vecie vagoni tam mierīgi varēja pabraukt garām, tad jaunie nē. Traucēja nevis vagona gabarīti, bet gan atpakaļskata spogulis, kas izvirzīts pārāk tālu no vagona korpusa.

Tā vietā, lai mainītu spoguļa konfigurāciju, tika pieņemts cits risinājums – metāla staba vidū vienkārši tika izzāģēts caurums, lai tramvajs mierīgi varētu tam pabraukt garām. Šo inovatīvo risinājumu piefiksējis daugavpilietis Jānis, kurš “modernā tehniskā risinājuma” attēlus publicēja savā “Twitter” kontā. Tas izraisīja plašu daugavpiliešu interesi, un pat ieguvis nanostaba nosaukumu (analoģija ar “Rīgas satiksmes” iepirktā nanoūdens skandālu). Viens otrs gan to uzskata par ekstravagantu un unikālu modernās mākslas instalāciju.

Daugavpils prese raksta, ka pilsētas domē, komentējot “nanostaba” izcelsmi teikuši: “Ja speciālisti to izdarīja, tad jau tā var un tas ir droši”. Tas nekas, ka pēc “tehnoloģiskajiem uzlabojumiem” stabs kļuvis nedaudz šķībs - tas joprojām pilda savas funkcijas. Turklāt pašvaldībā norāda - šobrīd Daugavpilī tiekot veikts tramvaju satiksmes infrastruktūras kapitālais remonts, kura laikā paredzēts nomainīt arī kontakttīklu stabus. Ielu dzelzceļa fani – pasteidzieties izbraukt ar Daugavpils 1. vai 3. maršruta tramvaju un aplūkot šo unikālo “nanostabu”!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās