foto: Vida Press
Vai par bankas apsveikumu dzimšanas dienā īsziņā ir jāmaksā?
Mobilajā tālrunī kā pastāvīgie klienti no bankas saņemam arī apsveikumu dzimšanas dienā. Bet SMS saņemšana par darījumiem bankā ir maksas pakalpojums. Vai arī dzimšanas diena ir šāds „darījums”?
Sabiedrība
2019. gada 17. oktobris, 05:11

Vai par bankas apsveikumu dzimšanas dienā īsziņā ir jāmaksā?

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Daudzi veikalu tīkli, pakalpojumu sniedzēji un iestādes, kurās esat reģistrēti kā pastāvīgie klienti, jūs apveic jubilejās un svētkos, arī dzimšanas dienā ar īsziņu mobilajos telefonos. To dara arī bankas. Bet līgumos ar banku minēts, ka par katru saņemto īsziņu, piemēram, par ienākušos naudu jūsu kontā, maksājat standarta cenu. Vai tā jums arī jāmaksā, saņemot apsveikuma īsziņu?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Swedbank” un "Citadeles" standarta īsziņa maksā deviņus centus, bet "SEB bankas" – 13 centus. Banku līgumos gan minēts, ka šī maksa tiek iekasēta tikai par SMS, kura informē par ienākošajiem vai izejošiem darījumiem, kā arī karšu maksājumiem. Apsveikumu īsziņas nav minētas. Jauns.lv lasītājs Kristaps jautāja: „Tikko no bankas telefonā saņēmu apsveikuma īsziņu dzimšanas dienā, bet nezinu, kas par to maksā?”

„Swedbank” Mediju attiecību vadītājs Jānis Krops Jauns.lv paskaidroja: „Par īsziņu, kas tiek nosūtīta klientiem dzimšanas dienā, protams, netiek iekasēta samaksa. Izvēloties apsveikt savus klientus svētkos, banka pati sedz pakalpojuma izmaksas”.