foto: LETA
Atvēlēs pusmiljonu eiro trešo valstu pilsoņu atbalsta projektiem
2019. gada 15. oktobris, 07:29

Atvēlēs pusmiljonu eiro trešo valstu pilsoņu atbalsta projektiem

Jauns.lv / LETA

Kultūras ministrija (KM) konkursā aicina pieteikt projektus, kuru mērķis ir palīdzēt trešo valstu pilsoņiem, bēgļiem, patvēruma meklētājiem un personām ar alternatīvo statusu, iekļauties Latvijas sabiedrībā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Konkursa uzvarētājiem būs jāīsteno integrācijas programmas, kas sekmēs mērķa grupas iekļaušanos sabiedrībā.

Konkursā plānots atbalstīt projektus par kopējo summu 503 697 eiro - vienam projektam paredzēti ne mazāk kā 30 000 eiro, ko veido Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda finansējums 75% apmērā un valsts budžeta līdzfinansējums 25% apmērā.

Kā skaidroja Kultūras ministrijas Eiropas Savienības (ES) fondu departamenta Finanšu instrumentu nodaļas vadītāja Jeļena Šaicāne, līdzšinējā pieredze rāda, ka šādos atklātajos konkursos finansējums ir pietiekams, lai atbalstītu divus līdz trīs projektus, kas ieguvuši augstāko punktu skaitu kvalitātes vērtējumā. Tomēr teorētiski ir iespējama arī situācija, kad viens projekts pretendē uz visu konkursā pieejamo summu un, šim projektam iegūstot augstāko punktu skaitu, konkursa rezultātā tiek atbalstīts tikai viens projekts.

Projektu iesniedzēji un to sadarbības partneri var būt Latvijas tiešās vai pastarpinātās valsts pārvaldes iestādes, atvasinātas publiskas personas, citas valsts iestādes vai privāto tiesību juridiskas personas vai starptautiskas organizācijas pārstāvniecības Latvijā, kas darbojas integrācijas jomā, kuru atbalsta fonds.

Projektus var iesniegt līdz 8.novembrim personīgi Kultūras ministrijas Dokumentu pārvaldības nodaļā, Krišjāņa Valdemāra ielā 11a, Rīgā. Tāpat pieteikumu var sūtīt pa pastu uz šo pašu adresi, vai arī sūtīt uz e-pasta adresi "pasts@km.gov.lv", parakstītu ar drošu elektronisko parakstu un apliecinātu ar laika zīmogu.