foto: Ivars Soikāns/LETA
Lietus laikā nakts aizsegā Jaunciema gatvē klāj asfaltu
Asfaltu nav pieļaujams klāt lietus laikā.
Sabiedrība
2019. gada 8. oktobris, 05:32

Lietus laikā nakts aizsegā Jaunciema gatvē klāj asfaltu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā rīdzinieki, kuri lietainā nakts laikā brauca pa pilsētas garāko ielu - Jaunciema gatvi -, novēroja visnotaļ absurdu situāciju: uz ielas brauktuves vairāku kilometru garumā klāja jaunu asfaltu. Pret jaunu ceļa segumu autobraucējiem jau nebūtu iebildumu, bet speciālistiem un arī šoferiem ir skaidrs, ka lietus laikā klāt asfaltu tehnoloģiski nav pieļaujams. Tas vienkārši pēc tam nav pārāk kvalitatīvs.

Jauns.lv lasītājs Gunārs pastāstīja: „Oktobra pirmajā naktī braucu pa Jaunciema gatvi un tur ceļa posmos gan pirms, gan pēc pagrieziena uz Jaunciema kapiem klāja jaunu asfaltu. Viss jau būtu jauki, bet tai laikā aumaļām lija liels lietus. Un man jautājums, vai šādā laikā, kad gāž lietus, tik tiešām ir pieļaujama asfalta klāšana? Vai mums ir kāds jauna asfalta veids un cik ilgi šāds asfalta segums izturēs?”

Uz to Rīgas domes Satiksmes departamenta Direktora biroja sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Dimante Jauns.lv teica: „Šobrīd pie labvēlīgiem laika apstākļiem Rīgā tiek veikti lokāli seguma atjaunošanas darbi, īpaši tajās vietās, kur asfaltbetona stāvoklis ir nokalpojis un pavasarī tā stāvoklis var pasliktināties un apdraudēt satiksmes drošību.

Seguma atjaunošanas darbi veikti arī Jaunciema gatvē. Ielu uzturētājs seguma atjaunošanas darbus veica nakts laikā. Piekrītam, ka lietus laikā asfaltēšanas darbi nav vēlami un to kvalitāte pasliktinās. Pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma, Jaunciema gatvē tiks veikti kvalitātes pārbaudes urbumi, lai pārliecinātos par būvdarbu kvalitāti, asfaltbetona porainību un tā ieklāšanas biezumu. Ja neatkarīgā laboratorijā pierādīs, ka asfaltbetons ieklāts nekvalitatīvi, vai neatbilst normatīviem, būvuzņēmēja uzdevums būs segumu atjaunot atbilstoši tehniskajām specifikācijām un šoreiz par saviem finanšu līdzekļiem”.