foto: Publicitātes foto
Rīgas domes priekšsēdētājs tiekas ar Japānas vēstnieku Latvijā
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs tikās ar Ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Jasuhiro Kavaguči.
Runā Rīga
2019. gada 7. oktobris, 12:58

Rīgas domes priekšsēdētājs tiekas ar Japānas vēstnieku Latvijā

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Pirmdien, 7.oktobrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs tikās ar Ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Jasuhiro Kavaguči, kurš pie mēra ieradās iepazīšanās vizītē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šogad tiek svinēta Rīgas un Japānas pilsētas Kobes sadraudzības 45.gadadiena. Vēstnieks izteica atzinības vārdus šai ilgajai un ciešajai sadarbībai, īpaši uzsverot Japānas bērnu prieku un pateicību par to, ka Rīga uzdāvināja zemestrīcē cietušās Kobes Oji zoodārzam savu vienīgo ziloni Zuzi. Kobes pilsētas delegācija Rīgas domē tiks uzņemta šā gada novembrī.

Rīgas domes priekšsēdētājs tiekas ar Japānas vēstnieku Latvijā

Pirmdien, 7.oktobrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs tikās ar Ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Jasuhiro Kavaguči, kurš pie mēra ieradās ...

gallery icon
13

O.Burovs un J. Kavaguči pārrunāja dažādas jomas, kurās notiek sadarbība. Piemēram, Rīgas Kultūru vidusskolas kā vienīgās skolas Latvijā, kur pasniedz japāņu valodu, aktivitātes un skolēnu apmaiņu, Rīgas domes atbalstu kendo un džudo nodarbībām. Tāpat puses pārrunāja iespējamo pieredzes apmaiņu starp jaunajiem arhitektiem un māksliniekiem gan ēku, gan ainavas arhitektūrā, pilsētvides glezniecībā un vēsturisko ēku restaurācijā.

Kobe ir viena no Rīgas senākajām sadraudzības pilsētām. Līgums par Rīgas un Kobes draudzības sakariem tika parakstīts1974. gadā, bet 1991. gadā tas tika vēlreiz nostiprināts.