foto: Publicitātes
Ogres Valsts ģimnāzijai neizdodas atrast skolai labu direktoru
Izsludināts atkārtots konkurss uz Ogres Valsts ģimnāzijas direktora amatu.
Novadu ziņas
2019. gada 3. oktobris, 21:08

Ogres Valsts ģimnāzijai neizdodas atrast skolai labu direktoru

Jauns.lv / LETA

Ogres novada pašvaldība izsludinājusi atkārtotu konkursu uz Ogres Valsts ģimnāzijas direktora amatu, informēja Ogres novada domes preses sekretāre Baiba Trumekalne.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa stāstīja, ka pirmajam konkursam bija pieteikušies seši pretendenti, bet neviens no viņiem neatbilda izvirzītajām prasībām.

Atkārtotajā konkursā Ogres novada pašvaldība norādījusi, ka Ogres Valsts ģimnāzijas direktoram jāspēj efektīvi plānot un attīstīt kvalitatīvu izglītības procesu, nodrošināt sabiedrības izaugsmei aktuālu izglītības programmas īstenošanu, izglītības iestādes resursu efektīvu izmantošanu un drošu, veselībai nekaitīgu un psiholoģiski labvēlīgu vidi izglītības iestādē. 

"Aicinām darbā direktoru, kuram rūp kvalitatīva izglītība un mūsu jauniešu nākotne, kurš spēj iedvesmot, vadīt, virzīties uz izaugsmi un vēlas mācīties pats un palīdzēt mācīties citiem, gatavs izaicinājumiem un atvērts radošiem risinājumiem," teikts pašvaldības paziņojumā.

Pretendentam ir j­ābūt augstākajai izglītībai saskaņā ar Izglītības likumā un Ministru kabineta noteikumos par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un profesionālās pilnveides kārtību noteiktajām prasībām. 

Uz skolas direktora amatu var pretendēt, ja ir vismaz trīs gadu darba pieredze vispārējās izglītības jomā un izglītības vadības darbā. Pretendentam jāpārzina izglītības iestādes darbību reglamentējošie normatīvie akti, jābūt zināšanām par izglītības iestāžu finansēšanas kārtību un iestādes budžeta veidošanu, labām komunikācijas prasmēm un saskarsmes kultūrai, kā arī pieredzei Eiropas Savienības struktūrfondu un citu projektu īstenošanā.

Ogres novada dome piedāvā stabilu darbu pašvaldības iestādē, veselības apdrošināšanu un mēnešalgu 1510 eiro pirms nodokļu nomaksas. 

Ogres Valsts ģimnāzijas direktora amata pretendentam CV ar norādi uz atsauksmēm, motivētu pieteikuma vēstuli un izglītības iestādes izaugsmes redzējumu kopā ar iegūtās izglītības apliecinošu dokumentu kopijām, un apliecinājumu, ka uz pretendentu neattiecas Izglītības likumā un Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktie ierobežojumi strādāt par pedagogu jāiesniedz Ogres novada pašvaldībā līdz šā gada 24.oktobrim.