foto: Edijs Pālens/LETA
Šodien vietām Kurzemē gaidāmas pamatīgas lietusgāzes
Lietus gaidāms arī citviet Latvijā.
Sabiedrība
2019. gada 3. oktobris, 07:53

Šodien vietām Kurzemē gaidāmas pamatīgas lietusgāzes

Jauns.lv / LETA

Ceturtdienas rītā Vidzemē un Latgalē ir apmācies laiks un daudzviet līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Kurzemē daudzviet skaidras debesis, tomēr ir arī daži lietus mākoņi. Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz 0..+4 grādiem, par kādu grādu siltāk ir vietām rietumu piekrastē.

Pārējā valstī gaisa temperatūra ir +6..+8 grādi, Rīgā līdz +9 grādiem. Visā Latvijā pūš lēns vējš vai iestājies bezvējš. Maksimālā gaisa temperatūra trešdien bija +12..+14 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.oktobrī bija +32..+34 grādi Spānijā, Balkānos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -13 grādi Alpu kalnos.

Ceturtdien Latvijas austrumos saglabāsies apmācies laiks un nedaudz līs, bet citviet valstī - īpaši Kurzemē, - saulei sasildot gaisu, augs gubu mākoņi, prognozē sinoptiķi. Vietām Kurzemē kopā ar lietusgāzēm iespējams arī pērkons, krusa un brāzmains vējš. Visā valstī dominēs lēns vējš un bezvējš.

Zem biezās mākoņu segas valsts austrumos gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +7..+9 grādiem, pārējā Latvijā gaiss iesils līdz +10..+14 grādiem.

Rīgā vietām iespējams īslaicīgs lietus, vēja tikpat kā nebūs, uzspīdēs saule un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +13 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens pakāpies līdz 753-754 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.