112
2019. gada 28. septembris, 12:54

LZS gatavojas uzklausīt aizturētā Ķekavas mēra vietnieka Aigara Vītola skaidrojumu par notiekošo

Jauns.lv / LETA

Pirms spriešanas par iespējamajām rīcībām Latvijas Zemnieku savienība (LZS) vēlas dzirdēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā par iespējamu kukuļošanu aizturētā Ķekavas novada priekšsēdētājas vietnieka Aigara Vītola (LZS) skaidrojumus.

Kā pastāstīja LZS priekšsēdētājs Armands Krauze, viņam, kā arī citiem partijas biedriem neesot informācijas par to, kāpēc Vītols aizturēts.

"Manā rīcībā ir tikai tā informācija, kas ir publiskajā telpā, nodaļas biedri arī nav informēti," teica Krauze, paužot cerību, ka parādīsies izsmeļošāka informācija par notikušā apstākļiem.

Krauze pastāstīja, ka politiskais spēks par notikušo varētu apspriesties jaunnedēļ, taču, lai pieņemtu kādu lēmumu, tostarp par, piemēram, Vītola darbības apturēšanu partijā, LZS vēlas sākotnēji uzklausīt Vītola skaidrojumus.

"Mums vajag vairāk informācijas, tad varēs pa konkrētiem soļiem runāt. Ir ļoti svarīgi, ko pats Vītols saka," pauda Krauze.

LETA jau ziņoja, ka KNAB piektdien aizturējis Vītolu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. KNAB informēja, ka piektdien aizturējis kādu Ķekavas novada pašvaldības amatpersonu un arī fizisku personu par iespējamu kukuļošanu saistībā ar būvdarbu veikšanu.

Kriminālprocess sākts šī gada 12.augustā pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas, proti, par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Ķekavas novada pašvaldības amatpersona, iespējams, pieprasīja uzņēmējam kukuli 30 000 eiro apmērā, lai uzņēmējs saņemtu pēdējo maksājumu no Ķekavas novada pašvaldības par būvdarbu veikšanu projekta ietvaros, informēja KNAB.

Patlaban aizturētas divas personas. Par piemērojamo drošības līdzekli procesa virzītājs lems atbilstoši Kriminālprocesa likumā noteiktajam termiņam, proti, 48 stundu laikā.

Izmeklēšanas interesēs detalizētu informāciju par kriminālprocesu KNAB pagaidām nevarot sniegt.