foto: Diāna Lozko/LETA
Izolatorā pakāries vīrietis, kurš pirmdien kūdras purvā Madonā nošāva divus savus kolēģus
Otrdienas vakarā kļuva zināms, ka aizturētais ir izdarījis pašnāvību.
112
2019. gada 24. septembris, 21:01

Izolatorā pakāries vīrietis, kurš pirmdien kūdras purvā Madonā nošāva divus savus kolēģus

Jauns.lv

Par dubultslepkavību Madonas novada Aizpurvē aizturētais 1957.gadā dzimušais vīrietis visu otrdienu izgulēja dzērumu, taču šovakar ir beidzis dzīvi pats, vēsta LTV "Panorāma". Viņu aizturot, vīrieša asinīs konstatēts 3 promiļu reibums, un arī Valsts policijas šefs Ints Ķuzis apliecināja, ka slepkava bijis alkoholiķis. Vīrietis kūdras purvā nošāva divus savus bijušos kolēģus. Slepkava pats par dzeršanu bija no darba atlaists jau pērn, vēsta LTV "Panorāma".

Jauns.lv jau vēstīja, ka aizdomās par dubultslepkavības pastrādāšanu Madonas novadā turētais vīrietis aizturēšanas brīdī bijis vairāk nekā trīs promiļu reibumā. Ints Ķuzis norādīja, ka vīrietis atrasts guļam savā automašīnā un bijis kā "zombijs".  Ķuzis arī atklāja, ka abi nošautie vīrieši strādājuši kūdras purvā un viņu līķi atrasti darba transportlīdzekļos - traktorā un ekskavatorā - apmēram puskilometra attālumā viens no otra. Slepkavība paveikta ar medību ieroci. Gan aizturētais vīrietis, gan abi upuri visi savstarpēji ir bijuši pazīstami. Vīrietis agrāk arī strādājis šajā kūdras purvā, taču no darba atlaists par vairākiem disciplinārpārkāpumiem, tostarp alkohola lietošanu darba laikā. Ķuzis norādīja, ka, lai gan vīrietis ir bijis reģistrēts mednieks, viņam ir bijušas problēmas ar alkohola lietošanu, tostarp, pieminot, ka vīrietis ir kodējies pret alkohola atkarību.

Otrdienas vakarā kļuva zināms, ka aizturētais ir izdarījis pašnāvību.

Pakaras izolatorā

24. septembrī neilgi pēc pratināšanas, kurā par dubultslepkavību aizdomās turētais sniedza detalizētu liecību par notikušo, viņš mēģināja izdarīt pašnāvību, pakaroties īslaicīgās aizturēšanas vietas kamerā, portālu Jauns.lv informēja policijā. Pulksten 15.25 īslaicīgās aizturēšanas vietas darbinieki konstatēja notiekošo un nekavējoties uzsāka reanimēšanas pasākumus un vienlaikus izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Mediķi, ierodoties notikuma vietā, turpināja reanimēšanas pasākumus vēl aptuveni 20 minūtes, bet diemžēl personu glābt neizdevās. 

Ņemot vērā policijas pieredzi, ka šādos noziegumos aizturētām personām nereti rodas suicidālas domas, apjaušot nodarītā sekas, viņiem tiek pievērsta pastiprināta uzmanība.  Valsts policijas priekšnieks Ķuzis tūlīt pēc notikušā licis uzsākt dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu un izvērtētu vai īslaicīgās aizturēšanas vietu darbinieku faktiskā rīcība un veiktās darbības atbilst Valsts policijas iekšējiem noteikumiem par darba organizāciju īslaicīgās aizturēšanas vietās un vai veiktā kontrole bijusi pietiekama.

Ko stāsta vietējie

LTV "Panorāmas" satiktie Madonas puses vietējie slepkavu raksturo kā inteliģentu, mierīgu, pat lēnīgu vīrieti. Tiesa, viņa raksturs pamatīgi mainījies tad, kad viņš bijis dzēris. Tomēr daudzi ir pārsteigti, ka tieši viņš pavērsis ieroci pret cilvēkiem - bijis inteliģents un visādā ziņā sakarīgs cilvēks. Vietējie zina teikt, ka viņš labi pazinis cilvēkus, kurus nošāvis. Vairāk par vietējo versijām slepkavības kontekstā skaties LTV sižetā: