Kultūra
2019. gada 21. septembris, 17:20

Mūžībā devies mecenāts Boriss Teterevs

Jauns.lv

Pēc smagas slimības šodien mūžībā devies uzņēmējs, lielākais mecenāts Latvijā Boriss Teterevs (65), ziņo Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Mecenāts Boriss Teterevs (1953 - 2019)

Pēc smagas slimības sestdien mūžībā devies Borisa un Ināras Teterevu fonda dibinātājs Boriss Teterevs, lasāms fonda mājaslapā.

gallery icon
28

"Personība, kuras mūžs, darbi, idejas un aizrautība mainīja pasauli, Latviju, sabiedrību un līdzcilvēku pasaules redzējumu," vēstīts fonda mājaslapā. “Cenšos uzlabot šo pasauli, kas ietver arī veselības aprūpi, izglītību, protams, ieskaitot mākslu. Kāpēc? Vienkārši es tā vēlos. Patīkami, kā krieviski saka, творить добро (darīt labu – aut.). Turklāt, ir svarīgi, ka šajā jautājumā esam uz viena viļņa ar sievu Ināru,” reiz intervijā teica Boriss Teterevs. Darīt labu ir bijis viņa dzīves kredo, katras darbības pamats un patiesa pārliecība.

Boriss Teterevs dzimis 1953.gada 5.novembrī, Rīgā, mācījies Rīgas 10. vidusskolā, studējis Rīgas Medicīnas institūtā (tagad – Rīgas Stradiņa universitāte). Pēc absolvēšanas deviņus gadus praktizējis Rīgas pilsētas 4. slimnīcā un Rīgas pilsētas 5. slimnīcā. Līdz 2008. gadam nodarbojās ar uzņēmējdarbību Latvijā un ārvalstīs.

2010. gadā kopā ar dzīvesbiedri Ināru Teterevu nodibināja ģimenes labdarības fondu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ināra un Boriss Teterevi

Borisam Teterevam pasniegts Ministru kabineta Atzinības raksts par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un Triju Zvaigžņu ordenis. Boriss Teterevs kļuvis par Rīgas Stradiņa universitātes Goda doktoru (Doctor honoris causa), Latvijas Universitātes Goda biedru un Latvijas Zinātņu Akadēmijas Goda locekli.

2015. gadā mecenāts Boriss Teterevs pievienojas pasaules lielākās līderu alianses - Club de Madrid oficiālo personu lokam (President’s Circle). Aliansi vada bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Informācija par atvadīšanos no Borisa Tetereva sekos tuvākajā laikā.

Boriss un Ināra Teterevi pasniedz stipendijas medicīnā

Mecenāta Tetereva stipendijas medicīnā trijiem RSU studentiem tiks pasniegtas jau septīto reizi. Līdz šim stipendija pasniegta 20 RSU studentiem. Tās ...

gallery icon
51

Boriss Teterevs mākslas objekta “Meitene ar kurpi” atklāšanā

Mecenāts un miljonārs Boriss Teterevs 2017. gada maijā, kad, īstenojot Borisa un Ināras Teterevu fonda programmu “Māksla publiskā telpā”, atklāja ...

gallery icon
16