foto: LETA
KPV LV sākot "izrēķināties" ar Lindu Liepiņu un Didzi Šmitu
"KPV LV" rosinās Liepiņas un Šmita atsaukšanu no starptautiskajām delegācijām.
Politika
2019. gada 18. septembris, 17:53

KPV LV sākot "izrēķināties" ar Lindu Liepiņu un Didzi Šmitu

Jauns.lv / LETA

"KPV LV" Saeimas frakcija rosinās lemt par parlamenta opozīcijas deputātu Lindas Liepiņas un Didža Šmita, kuri jau agrāk atstāja frakciju, atsaukšanu no starptautiskajām delegācijām

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Liepiņa pauda, ka šie soļi vērtējami kā "izrēķināšanās" ar pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem. Liepiņu plānots atsaukt no Baltijas Asamblejas delegācijas, bet Šmitu - no Baltijas jūras parlamentārās konferences delegācijas, kuru politiķis vada.

Politiķe akcentēja, ka tas nozīmējot, ka pie varas esošajiem neesot vajadzīgi profesionāli un gudri cilvēki un ka koalīcija tādā veidā vēloties "ierobežot neatkarīgo deputātu tiesības". Liepiņa norādīja, ka tas īpaši ir nepieņemami situācijā, kad pie frakcijām nepiederošie deputāti vēlēšanās ir saņēmuši lielu iedzīvotāju atbalstu salīdzinājumā ar daļu no koalīcijas deputātiem.

Vaicāts par deputātes vērtējumu šiem plāniem, "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ēriks Pucens pauda, ka Liepiņa "izmisīgi" turoties pie saviem amatiem un ieņem "viss ir slikti" pozīciju.

Deputāte uzskata, ka šī aktivitāte saistīta ar vēlmi viņu atbrīvot no Pieprasījumu komisijas vadītājas amata. Šodien šis jautājums netika iekļauts komisijas sēdes darba kārtībā, jo nesaņēma nepieciešamo balsu skaitu.

Parlamentāriete pauda, ka ar steigu jāmaina vēlēšanu likums, lai līdzīgi kā Lietuvā varētu balsot gan par partiju listēm, gan arī par atsevišķiem kandidātiem. Ņemot vērā aizdomas par pašreizējo partiju iespējamos saistību "ar korupciju", neviens tajās vairs nestāšoties, pauda Liepiņa.

Politiķe arī informēja, ka pie frakcijām nepiederošo deputātu grupa rosinās likumprojektu, lai atceltu piemaksas par vadības amata ieņemšanu Saeimas komisijā. Šādas izmaiņas rosinātas, lai nebūtu iespējams deputātu atbalstu "nopirkt par lētu naudu" jeb, piešķirot attiecīgajam parlamentārietim amatu ar piemaksu.