foto: Ekrānuzņēmums
"Rīdzinieki skriešanu praktizē vismaz 8 stundas dienā" - par mūsu galvaspilsētu tapis asprātīgs reklāmas video
Sabiedrība
2019. gada 18. septembris, 14:05

"Rīdzinieki skriešanu praktizē vismaz 8 stundas dienā" - par mūsu galvaspilsētu tapis asprātīgs reklāmas video

Jauns.lv

Šā gada rudenī tapis jauns Rīgas reklāmas video, kas veltīts vienai no rīdzinieku iecienītākajām nodarbēm – skriešanai, un vienam no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem – Rīgas maratonam, kas vienīgais ieguvis Zelta maratona titulu Ziemeļeiropas reģionā. Šī reklāma ir noslēdzošā videofilmu sērijai "Rīga rīdzinieka acīm" jeb "Insider's Guide in Riga". 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Klips tiks izmantots gan Rīgas atpazīstamības veidošanai ārzemēs, gan ārzemju dalībnieku piesaistīšanai 2020.gada maratonam Rīgā. Kopš Rīgas maratons ieguvis prestižo zelta kvalitātes zīmi, tas iekarojis savu vietu pasaules skriešanas kartē un piesaista arvien jaunus maratona tūristus.

Šī reklāma ir daļa no reklāmas videofilmu sērijas "Rīga rīdzinieka acīm" jeb "Insider's Guide in Riga", ko Rīgas Tūrisma Attīstības Birojam "Live Rīga" radījusi reklāmas aģentūra "DDB Latvia" un režisors Jānis Nords.

Līdz šim radīti video, kas ved atklātos ūdeņos ar kapteini, atklāj skolotājas norādes, dodas izbraucienā ar taksistu, iepazīstina ar krustdēla spēļu laukumu, kāpj uz jumtiem ar putnu vērotāju, ved mežonīgā piedzīvojumā ar senioru vai atklāj blogera pieturvietas pilsētā. 

"Insider's Guide in Riga" īsfilmas saņēmušas arī starptautisku atzinību un virkni apbalvojumu, un šobrīd ieņem pirmo vietu Starptautiskās Tūrisma filmu festivāla komitejas (International Committee of Tourism Film Festivals (CIFFT)) konkursa kopvērtējumā.